Programajánló

Péter-Pál-nap hazai tehetségekkel és sztárvendégekkel

2014-06-26 12:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE peter_pal_sztpeterikapu_120630_ja_28.jpg

A harmadik évben már kijelenthető, új hagyomány született a legrégebbi miskolci „kapuban”, a Szentpéteriben: Péter-Pál napja alkalmából ismét megrendezik a városrész mulatságát. A sztárvendégekkel tűzdelt programra elsősorban az ott élőket várják, akiket vendégül is látnak, de természetesen örömmel látnak mindenkit más városrészekből is június 28-án, szombaton a Kassai úti Rónai iskola udvarán.

A Szentpéteri kapunak korábban nem volt saját nagyrendezvénye, ezért hívta életre Nánási-Kocsis Norbert, a terület önkormányzati képviselője 2012-ben a Péter-Pál-napi mulatságot. Az időpont adta magát – mégis csak a Szentpéteri kapuról van szó. A célhoz pedig, hogy együtt szórakozzanak, megismerkedjenek az egymás közelében élő emberek, adta magát a forma is.

peterpalnapok_staj_140626_csm_1.jpg
– A Szentpéteri a város legrégebbi kapuja, már az 1500-as években is említik források. Mivel kereskedelmi útvonalakon alakultak ki, a kapuknál rendszeresen volt vásár, megtelepedtek ott cirkuszosok, mutatványosok, nincs száz éve, hogy megszűntek ezek a mulatságok. A Péter-Pál-napok ezt a régi hagyományt elevenítik fel, megújult formában: most már a szórakoztató műsor kerül előtérbe, de természetesen a vásárt sem hagyjuk el – mondta a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón a gyökerekről Tircsné Propper Valéria, a városi hálózatért felelős könyvtári igazgatóhelyettes. A Szentpéteri kapui József Attila fiókkönyvtár ugyanis a kezdetektől fő szervezője a programnak.

szentpeterikapui_nap_130629_fkcs_8.jpg
Utóbbi kapcsán Nánási-Kocsis Norbert elmondta: szeretnék, ha minden korosztály jól érezné magát, ezt szem előtt tartva hívták meg a városban élő, illetve a vendégművészeket is.
– Úgy gondoljuk, a Bytheway elsősorban a fiatalok, Dér Heni egy nagyon széles, mondjuk úgy, középkorosztály, Szűcs Judit pedig a náluk idősebbek érdeklődésére tarthat számot. A program kezdetén bemutatkoznak a városrészben működő nyugdíjas klubok, otthonok művészeti csoportjai. Ugyancsak hazai a pálya a blues-funkyt játszó, mindig fantasztikus hangulatot teremtő Metrum all Stars számára, a Miskolc Nemzeti Színház művészeiről, Eperjesi Erikáról és Kincses Károlyról, vagy éppen a Miskolci Musical és Dalszínházról nem is szólva – ismertette a programot.

szentpeterikapui_nap_130629_fkcs_12.jpg
Június 28-án, szombaton a Kassai úti Rónai Ferenc Általános Iskola udvarán délután háromnegyed 1-től este 9-ig várnak mindenkit. Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntője után elkezdődik a színpadi program – és természetesen a vásár, a kézműves bemutatók, a játszóház, kinyit az ugrálóvár. Ahogy az már szintén hagyomány, a városrészben élők a József Attila Könyvtárban (vagy a helyszínen) regisztrálhatnak, és kuponjuk ellenében a szervezők vendégül látják őket egy adag ételre-italra, vagy éppen „ugrálóvárra”.

Cs. M.
Fotó: Cs. M., minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!