Városinfó

Az I. világháború centenáriumára emlékeznek

2014-06-23 11:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az I. világháború kitörésének centenáriumára koszorúzással emlékezik a város pénteken. Aki szeretné elhelyezni a megemlékezés virágait, szerdáig jelezheti azt a szervezőknél.

1914. június 28-án Szarajevóban egy szerb merénylő kioltotta az Osztrák-Magyar Monarchia trónörökösének, Ferenc Ferdinándnak és feleségének életét. Egy hónappal később a nagyhatalmak mozgósítást rendeltek el és kezdetét vette az I. világháború, amelynek katonák és civilek milliói estek áldozatául, váltak földönfutókká és melynek végén a nagyhatalmak igazságtalan békeszerződéssel feldarabolták hazánkat.

A centenárium alkalmából a miskolci Tízeshonvéd emlékműnél (Tízeshonvéd utca 21.) koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak a város vezetői június 27-én, pénteken reggel 8 óra 30 perckor.

Aki szeretné elhelyezni az emlékműnél a megemlékezés virágait, koszorúit, az ünnep méltó előkészítése érdekében június 25-ig jelezze részvételi szándékát a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.-nél, az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 3531 Miskolc,Győri kapu 27/A.; tel: 46/411-747; e-mail: ifjusagihaz@ifihazmiskolc.hu.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!