Közélet

Úrnapi körmenet

2014-06-22 15:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE urnapi_kormenet_140622_vcs_1.jpg

Június 22-e, vasárnap Úrnapi ünnep. Az idén nincs miskolci szentmise és körmenet a Népkertben, minden egyházközség maga rendezi az ünnepet.

Az úrnapja katolikus főünnep az eucharisztia tiszteletére, teljes nevén az Úr Testének és Vérének ünnepe. Magyarországon és több más országban a húsvéti időt lezáró pünkösd vasárnap után két héttel tartják. Jellemzően körmenet kapcsolódik hozzá.

A Minorita-templomban 10 órakor kezdődött a szentmise, ezért a fél 10 és negyed 12 órai szentmisék elmaradtak. A Mindszenti-templomban a 10 órai szentmise után tartották az úrnapi körmenetet.

A tapolcai Sziklakápolna Jézus Szíve-búcsúját pénteken, 27-én, a 18 órai szentmise keretében tartják, melyet Kalna Zsolt minorita tartományfőnök mutat be.

A harmadik miskolci regionális irgalmasság konferenciát a Minorita-templomban 27-én, pénteken, 13 órától rendezik meg. Irgalmasság és szenvedélybetegség címmel 14 órától Magyar Balázs pszichiáter tart előadást. 16.15 órától Katona István segédpüspök, 17 órától Seregély István ny. egri érsek tart előadást és ő mutatja be 18 órától a záró szentmisét is.

Másnap, 28-án, 11 órától a Magyarországon élő lengyelek szentmiséje lesz a templomban, az esti szentmisét Kelemen Didák boldoggáavatásáért mutatják be.

Jövő vasárnap, 29-én, a Mindszenti-plébánia Szent Péter és Pál búcsúját a 10 órai szentmise keretében ünneplik, melyet Mészáros Csaba dányi plébános mutat be. Itt a fél 12 órai szentmise elmarad.

Ezen a napon tartják a martin-kertvárosi templom Jézus Szíve-búcsúját is. A 11 órakor kezdődő szentmisét Mikolai Vince kanonok, főesperes, diósgyőri plébános mutatja be.

minap.hu
fotó: V. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!