Programajánló

„Tiszta tudat…” – Kábítószer-ellenes Világnap Miskolcon

2014-06-22 12:45

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A világ több pontjához hasonlóan Miskolcon is megrendezik a Kábítószer-ellenes Világnapot csütörtökön.

Június 26-át – az ENSZ döntése alapján – 1987-óta a Kábítószer-ellenes Világnapként tartjuk számon. 1987-ben ugyanezen a napon az ENSZ kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni konferenciáján deklarálták, hogy a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozásokra van szükség.

Az idei Világnapon színes programokkal várják a szervezők az érdeklődőket a Szinva-terasznál. A rendezvény szervezője a miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), melynek tagszervezetei évek óta elkötelezetten végzik ezen a területen a tevékenységüket. A megmozdulással céljuk a figyelemfelhívás a drogproblémára, kiállni az együttműködés és a segítségnyújtás mellett, valamint bemutatni a városban tevékenykedő szervezeteket, munkájukat. A rendezvény fővédnöke Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere a Miskolci Kábítószeregyeztető Fórum Elnöke

Programok:
– Megnyitó: 15.00
– 7 próbás egészség - Egészségi állapotfelmérések (vércukor, vérnyomásmérés, CO, testzsír százalék, testtömegindex, derék-csípő hányados meghatározás, életmód tanácsadás)
– Kreatív ügyességi feladatok
– Ingyen ölelés
– Sport- és táncbemutatók
– Elsősegély-nyújtó bemutató
– Hiphop koncert
– Flashmob – Buborékfújás

A Világnap már hagyományosnak tekinthetően gyertyagyújtással zárul a Népkertben, a „Morrison-kőnél”, a kábítószer áldozatainak emlékére.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!