Egyéb

Kisfröccs, nagyfröccs, Avasi Fröccs – új helyszínen a fröccsfesztivál

2014-06-18 13:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE frocsfesztival_sajtaj_140618_ja_2.jpg

Három napra a fröccs fővárosa lesz Miskolc, hiszen újra elérkezett a Miskolci Fröccsfesztivál ideje – csütörtökön kezdődik, szombat éjszaka zár a majd’ tízéves miskolci fröccsünnep, amely idén már új helyszínen várja a fröccsözőket.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Miskolci Fröccsfesztivált, amely ezúttal új helyszínen várja majd a szőlőnedű kedvelőit. A bor mellé ezúttal is remek jazz muzsika társul majd, s igazán különleges ételek is lesznek.

Némedi Varga Zoltán főszervező kiemelte, a legfontosabb újdonság, hogy a tizedik éve előtt álló fesztiválnak ezúttal új helyszín szolgál otthonául.

– Az Avasi Cellarium Pálinka és Borházban rendezzük meg a 9. Miskolci Fröccsfesztivált, amely a Kisavas Elsősor 2. szám alatt van. A három nap alatt a megszokott programok várják az érdeklődőket, de lesz számos újdonság is – mondta, hozzátéve, a helyi borok ezúttal is nagy hangsúlyt kapnak majd.

frocsfesztival_sajtaj_140618_ja_11.jpg
Az Avasi Cellariumban a helyi boritalok mellett lesz bükki, egri és hegyaljai kínálat is, s új étellel is készülnek a szervezők. Az erdőhorváti perec mellett zsíroskenyér-fantáziákra lehet számítani – a középkori étel úgy készül, hogy a kenyeret forró zsírba mártják, majd befűszerezik, s végül még kicsit megpirítják.

Az újdonságok palettáját gazdagítja még két interaktív kiállítás is – a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan –, a borászati és a pálinkatárlat, amelyhez szakértői vezetés is jár, s a borkóstolás sem marad el. A latin jazz muzsika megfelelő hangulatot biztosít majd a fröccsözéshez, de a gyerekek sem maradnak majd szomjasak, mert lesz gyerekfröccs – tízféle kézműves szörp várja a kicsiket.

frocsfesztival_sajtaj_140618_ja_9.jpg
Aki nem csak inni szeretné a fröccsöt, vagy éppen mozgásra vágyik, annak sem kell aggódnia, mert egyedi lehetőség nyílik előtte. A virtuális szőlőtaposónál lehet rekordokat dönteni – jelenleg 24 másodperc a rekord.

A pohár betétes lesz, a szódavíz és a belépés ezúttal is ingyenes. Csütörtökön pedig kezdődik a fröccsözők ünnepe – új helyszínen, a Görgey utcai körforgalomnál, a Centrum Apartman Hotel felett, a Kisavas Elsősor 2. szám alatt, az Avasi Cellarium Pálinka és Borházban.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!