Programajánló

Új futballalapú sport mutatkozik be az EFOTT-on

2014-06-18 12:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE efott_sajtaj_140617_ja_31.jpg

Teqball – új fogalmat tanulhatnak meg a sportok szerelmesei, hiszen ezen a néven egy merőben új, futballalapú sportot hozott létre egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű startup vállalkozás. A teqballozást kedden, a Miskolci Egyetemen már zenészek és a DVTK labdarúgói is kipróbálták, július 15-20. között pedig az EFOTT fesztiválozói is megismerkedhetnek az új sportággal Miskolctapolcán.

Mint a minap.hu is beszámolt róla, kedden, a házigazda Miskolci Egyetemen tartott sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők a július 15-20. között Miskolctapolcán megrendezendő EFOTT-fesztivál részleteiről, a program újdonságairól. Az eseményen bemutatták azt az új futballalapú sportot és fejlesztő sporteszközt is, amely a szakemberek szerint visszaadja a labdarúgás valódi élményét, mind a hobbi-, mind a professzionális játékosok tudását fejleszti, valamint segítségével a sérülésből visszatérő sportolók rehabilitációjának ideje is jelentősen lecsökkenthető.

efott_sajtaj_140617_ja_1.jpg
Bacsa Patrik a keddi sajtótájékoztató alkalmával a dvtk.eu-nak elmondta az új sporteszköz kapcsán, hogy most játszott először a Teqboardon, de nagyon tetszett neki. „Érdekes, de egyben nehéz játék is, ahogy megismertük azonban a szabályokat, elég volt pár percet játszani, és rögtön belejöttünk, ráéreztünk a technikára”, fogalmazott a labdarúgó, aki elárulta azt is, hogy természetesen kilátogat majd a fesztiválra is, ha ideje engedi az edzések mellett.

A Teqball-lal merőben új, futballalapú sportot hozott létre egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű startup vállalkozás. A több éven át tartó fejlesztési és tesztelési időszak után elkészült a játék alapvető tartozéka, a Teqboard nevű eszköz, mellyel szórakozva fejleszthető a futballtudásunk, miközben a sérülés veszélyét a minimumra csökkenthetjük, hiszen sem a sporteszközhöz, sem az ellenfélhez nem szabad hozzáérni játék közben. A játék egyszerűségétől zseniális, hiszen teqballozás közben a különleges ívnek köszönhetően a labda mindig a játékos felé pattan, így az könnyen lekezelhető és megjátszható.

efott_sajtaj_140617_ja_42.jpg
Az új sportágat a harminc év után Miskolcra visszatérő EFOTT, azaz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának közönsége is kipróbálhatja július 15-20. között.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-25 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!