Szociális

Szívvel, szeretettel a szegények megsegítéséért

2014-06-14 14:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Civil szervezetként rendkívül széleskörű feladatkört lát el a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat miskolci csoportja. Ruhaneműket, háztartási gépeket és bútorokat gyűjtenek, osztanak ki a rászorulók között, élelmiszerrel, gyógyszer-kiváltással segítik őket. Miskolc önkormányzata az Év Civil Szervezete díjjal ismerte el tevékenységüket.

A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat nemzetközi karitatív szervezet, melynek központja Párizsban van. Magyarországon 13 csoport 200 tagja szolgálja a szegényeket országszerte. Tagjaik önkéntesek, térítés nélkül, önzetlen szeretettel dolgoznak a rászorulókért, hajléktalanokért, idősekért, betegekért. Támogatják a mozgássérült gyermekeket, időseket, betegeket, ingyenes tanácsadással könnyítik meg a hivatalos ügyek intézését. Szolgálatukat teljes szívvel, szeretettel és áldozatvállalással végzik egész évben.

d_toth_jozsefne_140423_vcs_4.jpg

– Igen, ez a jó szó: szolgálunk, hiszen nem munkaként tekintünk a rászorulók megsegítésére. Minden vincés áldozatos munkát végez, és ezt csak szívvel és szeretettel lehet csinálni – emeli ki Tóth Józsefné elnök, hozzátéve, hogy nagyon fontos a beszélgetés, a szívből jövő együttérzés is. – A szegények megtalálnak minket, nagyon sokan járnak hozzánk az Árpád utca 2. szám alatti vincés központba. Van olyan adományozónk, aki minden hónapban élelmiszert hoz, más pénzzel támogatja az élelmiszervásárlást. Ilyen adakozókból kellene több – teszi hozzá a szeretetszolgálat elnöke.

A szeretetszolgálat tagjai támogatják a Gyermek-egészségügyi Központban ápolt mozgássérült gyermekeket, zeneoktatásukat. Minden évben „Gyermekek a gyermekekért” címmel hangversenyt szerveznek – idén május 18-án – a Szent Anna-templomban, melyen fellépnek a mozgássérült gyermekek, és a felajánlók, az Egressy–Erkel Zeneiskola növendékei. A bevételéből a gyerekek kirándulni mennek. Szintén fontos alkalom a gyermeknap, amikor meghívják a sérült gyerekeket szeretetvendégségre, és ajándékot is adnak nekik. Mindkét esemény megható szeretetünnep.

– Az elismerésnek természetesen nagyon örültünk, fontos, hogy elismerik a szolgálatunkat, igyekezetünket – fogalmaz Tóth Józsefné, aki köszönetet mondott az őket segítő plébániáknak, templomoknak, katolikus, református, evangélikus iskoláknak, valamint az egyéni adományozóknak, s nem utolsósorban az áldozatkész vincéseknek.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!