Környezet

Védekezés a szúnyogok ellen: repülőgéppel is

2014-06-13 16:54

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szunyogirtas_130504_fkcs.jpg

A sok csapadékot, egyes napokon kánikulai meleget hozó változékony tavaszi időjárás miatt már áprilistól figyelték Miskolcon a szúnyoglárva tenyészőhelyek fertőzöttségét. A mérések alapján május végén indokolt volt a védekezés, szükségessé vált a földi-biológiai irtás, amelyet június első hetében megismételtek. A hétvégén és jövő hét elején a földi mellett már a levegőből is lesz védekezés.

Eddig már kétszer, május végén és június elején, közel 200 hektáron, többek között az Egyetemvárosi tónál, a miskolctapolcai Csónakázó tónál, a Juhdöglő-völgyi tónál, valamint a lassú folyású patakok környezetében, így például a Görömböly, Pece, Lyukó patak mentén történt biológiai szúnyoglárva irtás – tájékoztatott Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

A sok eső és a gyors felmelegedés, valamint a Sajón levonult árhullám miatt, a földi-biológiai irtás ellenére Miskolc bizonyos városrészeiben már megjelentek a csípős szúnyogok, amelyek ellen a földi szúnyoglárva irtás nem elegendő. Így a mai napon, péntek este már lesz földi-kémiai irtás a belvárosban, és vasárnaptól kezdődően, időjárástól függően, a levegőből is irtják a szúnyogokat. A szúnyogirtó repülőgép így többek között feltűnik majd Szirma, Martinkertváros, Diósgyőr vagy a belváros felett is.

A szúnyogok szaporodásának kedvező időjárás miatt idén tehát már légi védekezést is alkalmazni kell annak érdekében, hogy a miskolciak és a városba látogatók kellemesen tölthessék idejüket a szabadban, a város nyári fesztiváljain, rendezvényein.
Terv szerint az első légi irtásra vasárnap 19.15-kor száll fel a repülőgép a miskolci repülőtérről.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-10 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!