Szociális

Húsz éves a Csilla Bárónő Szeretetotthon

2014-06-13 16:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Idén húsz éves az értelmi fogyatékosokat gondozó Csilla Bárónő Szeretetotthon. A jubileumot műsorral ünnepelték a gondozottak és a dolgozók, felléptek paramuzsikusok, a dolgozók munkáját pedig díjakkal jutalmazták.

A Paramuzsikusok műsorával kezdődött a jubileumi ünnepség a Csilla Bárónő Szeretetotthonban. Az értelmi fogyatékosok érdekvédelmi szervezetének zenekara visszatérő vendége az otthonnak. Mint Csekéné Altrichter Judit, a zenekar vezetője a Miskolc Televízió riporterének elmondta, már az öt évvel ezelőtti születésnapra is meghívták őket a szervezők.
– Nagyon tetszett a műsorunk, ugyanakkor sok fiatal kapcsolódik valamilyen módon ehhez a szervezethez is a mi zenekarunkból – tette hozzá.

szeretetotthon.jpg

– Nagyon gyorsan elszállt ez a húsz év, de úgy gondolom, talán nem eredménytelenül – az ünnepségen Tóthné Molnár Katalin, az intézmény vezetője felidézte a kezdeteket, a Csilla Bárónő Szeretetotthon ugyanis már akkor úttörő munkát végzett a fogyatékkal élők gondozásában. Mint mondta, 1994-ben Miskolcon ők voltak az első bentlakásos intézet. „Úgy gondoltuk, hogy a nappali ellátást, az átmeneti és a végleges otthont egy sorba tudjuk fűzni”, tette hozzá.

Az ünnepségen virággal és ajándékutalvánnyal jutalmazták az évtizedek alatt kiváló munkát végző dolgozókat. Illés Eleonóra csoportvezető gondozónő elmondta, sok empátia, türelem és megértés kell a gondozottakhoz, de szerethetőek és ragaszkodnak ápolóikhoz.

A Csilla Bárónő Szeretetotthonban 44, 18 éven felüli értelmi fogyatékkal élő beteget tudnak fogadni. A bentlakásos otthonban a gondozottakat folyamatosan foglalkoztatják, képességeiket folyamatosan fejlesztik.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!