Közélet

A miskolci Fidesz elismeri a munkával töltött éveket

2014-06-11 16:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megindítja a nyugdíjasoknak szóló, gondoskodó programját, a Salkaházi Sára Miskolc Programot a Fidesz-KDNP. A javaslatról, amelyet holnap terjesztenek elő a közgyűlésen Soós Attila, a frakció szóvivője tájékoztatott szerdán.

A sajtótájékoztató témájának taglalását megelőzően a szóvivő elmondta, a felröppent hírek alapján a frakció a következőket szögezi le: „Miskolcon úgy gondoljuk nincs szükség cigányügyi államtitkárságra. Úgy gondoljuk, hogy ezt a munkáját a kormányzat végezze Budapestről. Frakciónk Kriza Ákos polgármester javaslatát támogatja, miszerint ha kormányzati szerv telepedne le Miskolcon, ez mindenképpen egy gazdaságfejlesztéssel foglalkozó kormányzati szerv legyen.”

– A Fidesz-KDNP pártszövetség a munkán alapuló társadalmat tartja értéknek. Éppen ezért azoknak az embereknek a mind nagyobb megbecsülését javasolja, akik életük során megélhetésüket munkájukkal teremtették meg – tért rá a tájékoztató témájára Soós Attila. Ezt követően elmondta, a Fidesz-KDNP és a miskolci városvezetés kiemelt figyelmet fordít a városban élő nyugdíjasokra, hiszen az ő erkölcsi és anyagi megbecsülésük fejezi ki a legjobban azt, hogy ma Magyarországon a megélhetésnek munka és nem segélyalapúnak kell lennie.

A szóvivő tájékoztatása szerint a csütörtöki közgyűlésen olyan rendelet-tervezetet nyújtanak be, amely elismeri, és direkt módon segíti a miskolci nyugdíjasok életét, ugyanis ők azok, akik hosszú éveken át építették és szépítették Miskolcot.

Soós Attila kifejtette, hogy a javaslat értelmében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata egy szociális alapot hoz létre, amely Salkaházi Sáráról lesz elnevezve. A Salkaházi Sára Miskolc Program alapján pénzbeli támogatásban részesülnek a Miskolcon élő, 60. életévüket betöltött öregségi vagy özvegyi nyugdíjra jogosult személyek.

– Az időskorú állampolgárok pénzbeli támogatása a Salkaházi Sára Miskolc Programból hozzájárul a koruknál fogva fokozottabb odafigyelést, gondoskodást igénylő személyek számára szükséges szociális biztonság megteremtéséhez, a fokozottabb szociális gondoskodáshoz – zárta Soós Attila.

K. J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!