Oktatás

A Fazekas iskola madarai

2014-06-11 11:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE fazekas_festeszet_140610_vcs_01.jpg

A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola festészeti zárókiállítása nyílt meg kedd délután a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban. Az ebben a tanévben 50 éves intézmény az elmúlt hónapokban előadásokkal, kiállításokkal és hangversenyekkel emlékezett az elmúlt félévszázadra.

Mintegy hetven, a Herman Ottó emlékévhez kapcsolódva Magyarország madárvilágát bemutató munka látható a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban rendezett tárlaton. Ezek a rajzok a Fazekas iskola festészeti tanszaka tanulóinak vizsgamunkái – a kiállítás pedig része az iskolai jubileumi programjának.

fazekas_festeszet_140610_vcs_05.jpg

Az iskola ugyanis ötven évvel ezelőtt, az 1963/64-es tanévben kezdte meg működését. Elsőként zenetagozata lett híres, és ma is komoly eredményeket ér el kórusuk (is) nemcsak a városban, de annak, sőt az ország határain túl is. Mára azonban magas színvonalú képzése miatt ugyanolyan népszerűvé vált a tánc, a színjáték és a festészet tanszak is.

fazekas_festeszet_140610_vcs_09.jpg

A jubileumi évet számos koncerttel, előadással, kiállítással ünnepelték. A csúcspont a közelmúltban megtartott ünnepi gála volt, azon azonban elsősorban az előadó-művészeti tanszakok tanulói mutathatták meg tudásukat. Most viszont a festészeti tanszak is átfogó képet ad az egész városnak az ott folyó munkáról – ezzel is erősítve a gondolatot, hogy „ahol a művészetek találkoznak, ott kezdődik a Fazekas”.

minap.hu
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!