Pályázatok

Korszerűsítik az általános iskolát Kazincbarcikán!

2014-06-08 21:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Csaknem 140 millió forintból megújul a kazincbarcikai Tompa Mihály Általános Iskola energetikai rendszere. A projekthez a fenntartó Tiszáninneni Református Egyházkerület a KEOP-4.10.0/E/12-2014-0019 azonosítószámú pályázattal az Új Széchenyi Terv keretében nyert támogatást.

A beruházás célja, hogy megújuló energiaforrások felhasználásával az épületek energiahatékonnyá és energiatakarékossá váljanak, és ezáltal csökkenjen az intézmény üzemeltetési költsége.

A beruházás lényegét egyrészt a külső szerkezetek utólagos hőszigetelése és a nyílászárók korszerű cseréje jelenti. A fűtésrendszer korszerűsítése során a teljes csőhálózat cseréje, továbbá a hőleadók cseréje valósul meg korszerű acéllemez lapradiátorokra, melyek szabályozhatóak a beépített termosztatikus radiátor szelepek segítségével. A villamos energia felhasználás csökkentésének érdekében napelemek helyeznek el az épület tetőszerkezetén.

Az előzetes számítások szerint a fejlesztésekkel a fűtésre használt energia 58%-kal csökken, a felhasznált villamos energiát pedig 97%-ban tudja majd biztosítani az új napelemes rendszer. A munkálatok várható befejezési ideje 2015. május 29.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!