Pályázatok

Múzeumpedagógiai fejlesztés Miskolcon

2014-06-08 19:01

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

„A Herman Múzeum Képtárának múzeumpedagógiai fejlesztése” című pályázaton 27.097.128 forint 100% támogatottságú, vissza nem térítendő támogatást nyert a Herman Ottó Múzeum az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

A projekt keretében a Herman Ottó Múzeum Képtárához tartozóan két virtuális pont kialakítására, valamint egy oktatói tér fejlesztésére kerül sor, mely minden korosztály fogadására alkalmas.
A fejlesztés hozzájárul az egész életen át tartó tanulás megvalósulásához. Az oktató tér egyrészt múzeumpedagógiai foglalkoztató-teremként, másrészt igény szerint előadóteremként működhetne. A tervezett átalakításokkal alkalmassá válna arra, hogy párhuzamosan mindkét szerepet betöltse, és mindig az adott rendezvény igényeihez igazodjék.

Hosszú távú célja, hogy a múzeum közösségi szerepét erősítése valamint a formális, a nem formális és informális tanulás helyszíneként hatékonyan működjön,  bekapcsolódva az oktatás rendszerébe.
Közvetlen célja: múzeumpedagógiai oktatótér korszerűsítése; virtuális pontok kialakítása, a fogyatékkal élők részére virtuális pont kialakítása.
A projekt közvetlen célcsoportja a megye oktatási- és nevelési intézményeinek tanulói és pedagógusai valamint a megyében működő múzeumok és kiállító terek munkatársai.

A projekt rövid távú eredménye az alkotókészséget és kreativitást fejlesztő múzeumi tér fejlesztése valamint a virtuális pontok kialakítása.
A projekt hosszú távú eredménye a kulturális identitástudat erősítése valamint a kultúra és az oktatás együttműködése.
Az oktatói tér informatikai fejlesztése a digitális és informatikai eszközök beszerzéséből, valamint a vakok és gyengénlátók részére speciális eszközök beszerzéséből áll.

A műtárgymásolatok, számítástechnikai eszközök, speciális virtuális pont már beszerzésre kerültek. A múzeumpedagógiai terem és a hozzá kapcsolódó vizesblokk korszerűsítése, felújítása elkezdődött.
A projekt 2013. október 1-től indult és 2014. július 31-ig valósul meg.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!