Környezet

Méheket, darazsakat fogtak be

2014-06-08 11:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mehek-befogasa-120605ml_12.jpg

Ötször riasztották méhrajok és darazsak befogásához a héten a Katasztrófavédelmet. Nyáron gyakori, hogy a méhcsaládok új otthont keresnek maguknak és saját védelmük érdekében akár támadnak is. Eltávolításukhoz szakembert kell hívni.

Gyurkovics Józsefnek 100 méhcsaládja van. Nyáron gyakran hívják segítségül, mert sokan megijednek a méhek látványától is.
– A méhek amikor rajzanak nem veszélyesek, el van foglalva a raj minden tagja a saját munkájával. Általában ha szúrást kapunk az a méhkaptár közelében van, mert védik a saját területét. A méhrajok egyébként szelídek, ok nélkül egy állat se támad – mondja a méhész.

A méhek hasznos rovarok, mert a növényeket beporozzák és mézet termelnek. Ellenük csak akkor kell védekezni, ha a lakókörnyezetet zavarják. A Katasztrófavédelem munkatársait a héten a megyében öt esetben riasztották méhek befogására és darazsak eltávolítására.

mehek-befogasa-120605ml_03.jpg

– A tűzoltók abban az esetben avatkoznak be, nyújtanak segítséget a rovarok okozta veszélyek elhárításában, ha ez speciális eszköz, magasabb létra vagy gépezetes tolólétra szükséges. Amennyiben a méhek, darazsak olyan helyen tartózkodnak, hogy az emberekkel való érintkezésük elkerülhetetlen, ne kíséreljük meg eltávolítani a fészket és a rovarokat, hanem hívjunk szakembert – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Dojcsák Dávid, a (B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A befogást végző méhészek elérhetősége a Borsod Megyei Katasztrófavédelem honlapján található meg.

F. I.
Fotónk egy korábbi befogáson készült.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-12-05 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!