Programajánló

Egy igazán tökéletes családi nap Miskolcon

2014-06-07 11:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE perfect_day_140607ml.jpg_4.jpg

Első alkalommal rendezik meg a Fitness-, Egészség-, Szépség- és Divatfesztivált szombaton Miskolc és térségének lakói számára a Jégcsarnok és a Generáli Aréna előtti területen. A „Family perfect day” rendezvény a közös sportolási lehetőségek mellett rengeteg további programmal várja az érdeklődőket egész nap. A fesztivált Miskolc önkormányzatával közösen a Bükk-térségi Leader Egyesület szervezte, fővédnöke pedig Zsiga Marcell alpolgármester.

Miskolcon és környékén élők részére nagyszabású fesztivált rendeznek szombaton, a szervezők már reggel 9 órától várták az érdeklődőket a Jégcsarnok és a Generáli Aréna előtt lévő területen. A „Family perfect day” egy olyan különleges és nagyméretű közösségfejlesztési rendezvény, ahol a mozogni, sportolni vágyó gyermekek, fiatalok és felnőttek nagy csoportja, egyszerre kapja meg ezt a lehetőséget.A résztvevők a nap során egészségükkel, külsejükkel, mozgáskultúrájukkal foglalkozva tölthetik el hasznosan a napot. A szervezők véleménye szerint is elnyerte létjogosultságát egy ilyen fesztivál megrendezése, hiszen sokak élete telik mozgásszegényen. Szükség van tehát arra, hogy az iskolák, tanárok és a szülők is példát mutassanak a gyermekeknek, a mozgás fontosságára és a helyes táplálkozás elsajátítására tanítsák őket.

perfect_day_140607ml.jpg_2.jpg
Mindezek szellemében a Miskolc és térségében lévő általános és középiskolák között egy nagyszabású fittségi vetélkedőt is rendeznek, ahol a legjobb elnyeri a Legfittebb iskola kitüntető címet, az értékes jutalmak mellett.

A rendezvény szervezőinek is meggyőződése, hogy napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg- és szabadidősportnak, Magyarországon – pedagógiai és egészségügyi szempontból egyaránt – kiemelt szerepe van. A mai gyerekek és felnőttek tragikusan keveset sportolnak intézményes kereteken belül és kívül egyaránt, rossz fizikális, egészségügyi állapotban vannak. Egy nemrégiben végzett uniós felmérés szerint például a fiatalok 35 százaléka azt mondja, azért nem sportol, mert nincs ideje, 25 százalék nem szeret, azt pedig, hogy ez költséges, létesítményigényes dolog lenne, csak 6 százalékuk említi.

A mai fesztivál szervezői is vallják, hogy az a gyermek, felnőtt, aki rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül, jobban teljesít az iskolában illetve a munkahelyén, pozitív életközösség tagjává válik, mely távol tartja a káros szenvedélyektől (drogtól, dohányzástól, alkoholtól), lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét.

perfect_day_140607ml.jpg_3.jpg
Az I. Miskolc és térsége Fitness-, Egészség-, Szépség, és Divatfesztivált ezekből kifolyólag az egészséges életmód kedvelőinek szánják. A rendezvényen, több színpadon az ország legnevesebb fitness prezenterei tartanak órákat felnőttek és gyermekek részére egyaránt. Ugyanakkor egészségügyi szűrések is szerepelnek az egész napos programok között.

A Fitness Színpadon – a Sportcsarnok nagyszínpadán és küzdőterén – olyan ismert személyiségekkel közösen mozgathatjuk meg izmainkat, mint mások mellett Katus Attila vagy Rubint Réka, de folyamatosan váltják majd egymást egész nap a fitness-edzők. Egy kis pihenésképpen aztán előbb a Rippel Brothers műsorát, majd a Fortuna Tánc- és Divatstúdió divat és táncshow-ját tekinthetik meg az érdeklődők. Majd, ha már sikerült kipihennie magát mindenkinek, 19 órától óriási bulit lehet csapni Király Viktorral, aki a fesztivál egyik sztárvendége.

perfect_day_140607ml.jpg_6.jpg
A Jégcsarnok Családi Színpadán szintén rendkívül színes a program, az interaktív zenés gyermekműsor mellett freestyle asztalitenisz-bemutatót, Mészáros László erőemelő edzését, valamint mazsorett-bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Egész nap edzők segítségével a tornasportág kipróbálására is van lehetőség, de óriás csúszda, ugráló vár, kreatív játszóház, arcfestés, lufi osztás, és további meglepetés programok is várják az érdeklődőket. A Szépség szigeten sminkoktatáson és bőrápolási tanácsadáson, az Egészség sarokban pedig állapotfelmérésen vehetünk részt, de konzultálhatunk mások mellett táplálkozási szakértőkkel is.

A Generáli Aréna főbejárata előtt pedig veterán autók, motorok, buszok és a miskolci autószalonok legújabb modelljeit tekinthetik meg a Fesztiválra kilátogatók, de itt áll az a szűrőkamion is, ahol ingyenes állapotfelmérésen és szűréseken vehetünk részt.

Bővebb információt a fesztivál honlapján olvashatunk.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-05-21 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!