Életmód

Boldog házasságban, hatvan éven át

2014-06-05 14:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 60_hazassagi_evfordulo_140605_vcs_04.jpg

Kivételes nap volt a csütörtöki a Szépkorúak Házában, hiszen hatvanadik házassági évfordulóján köszöntötték a ház két lakóját, Győri Istvánt és feleségét. A jeles alkalomra a gondozottak műsorral lepték meg a máig boldog párt.

Hatvan évvel ezelőtt, 1954. június 5-én kötött házasságot Győri István és felesége, Irénke. A kamaszkori szerelem pedig máig tart, hiszen csütörtökön már házasságkötésük hatvanadik évfordulóját ünnepelték a Szépkorúak Házában.

60_hazassagi_evfordulo_140605_vcs_02.jpg

A kivételes, ünnepi alkalomra ellátogatott Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is, aki gratulált a párnak, s még sok, hosszú, egészségben eltöltött közös éveket kívánt.

– Kapcsolatuk minta kell, hogy legyen a fiatalok számára. Ma már nem csupán az ritkaság, hogy ilyen sokáig együtt maradnak a párok, hanem a házasság intézménye sem olyan divatos a fiatalok körében. Győri István és Irénke tökéletes példát mutat, amelyre minden fiatalnak oda kell figyelnie – hangsúlyozta a városvezető, majd átadta a város ajándékát.

60_hazassagi_evfordulo_140605_vcs_08.jpg

István és Irénke kamaszként szeretett egymásba. Három gyermekük született, István, Attila és Edit. A család az évek során szépen gyarapodott, hiszen ma már három unoka és két dédunoka is megszépíti a szépkorú pár napjait.

Győri István és felesége januártól éli mindennapjait a Székorúak Házában, ahol az első perctől sikerrel beilleszkedtek a közösségbe. A 77 és 79 éves pár aktív közösségi életet él. Gondozzák a kert virágait, de tagjai a népdalkörnek és a ritmuszenekarnak is.

Az évforduló megünneplésekor épp e két csapat adott műsort, így az éneklésbe és a zeneélésbe is beszálltak az ünnepeltek. Házassági évforduló pedig nem múlhat el torta nélkül, így az ünnepség záróakkordjaként felvágták az ünnepi tortát is.

K. J.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!