DVTK

Árki Gábor az új sportigazgató

2014-06-04 09:35

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megvan Kovács Zoltán utóda: a labdarúgóként magyar bajnok, majd klubigazgatóként tíz évig a Lombard FC-t vezető Árki Gábor a DVTK új sportigazgatója.

- Miután Kovács Zoltán néhány hete arról tájékoztatott, hogy új feladatok várnak rá és távozni szeretne Diósgyőrből, elkezdődött az új sportigazgató felkutatása - mondta el Szabó Tamás ügyvezető. - Az ilyenkor alapvető elvárások - megfelelő szakmai tudás, nagy munkabírás, elhivatottság - mellett mindenekelőtt olyan szakembert szerettem volna, aki töviről hegyire ismeri a magyar mezőnyt és van sportigazgatói gyakorlata. Ezen kívül elvárás volt, hogy rendelkezzen nemzetközi kapcsolatokkal, és legyen tapasztalata a külföldre történő játékosértékesítésben. Olyan jelöltet kerestem, aki Miskolcra költözik, és a hét minden napján együtt tud „élni” a csapattal. Árki Gábor személyében megtaláltam ezt a szakembert és nagy örömömre sikerült is megállapodni vele.

arki_gabor_sportig_dvtk.jpgÁrki Gábor sikeres játékos-pályafutást követően lett sportvezető. Labdarúgóként több magyar klub mellett a finn FC Lahti és a belga KV Mechelen színeiben is szerepelt, a Kispest-Honvéd (a Budapest Honvéd akkori neve) csapatával bajnoki aranyat és ezüstöt nyert és játszott Magyar Kupa-döntőt is a ‘90-es évek elején. Miután visszavonult, a Lombard FC klubigazgatójaként kezdte sportvezetői pályafutását 2003-ban és egészen idén januárig - azaz tíz és fél évig! - töltötte be ezt a pozíciót. Időközben elvégezte az MLSZ által szervezett középfokú sportmenedzseri képzést és A-licenszes edzőnek is vallhatja magát.

- Mindenekelőtt köszönöm, hogy rám esett a választás, minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam a bizalmat - nyilatkozta Árki Gábor. - Játékosként többször éltem át a Diósgyőri stadion hangulatát, amit pápai sportvezetőként is irigyeltem. A DVTK egy nagy múltú klub, amely az elmúlt években ismét a siker útjára lépett, ehhez kell hozzátennem a saját szakmai tudásom. Mostantól teljes lendülettel belevetem magam a munkába, a játékoskeret megerősítését célzó korábbi tapogatózó beszélgetések után mától jöhetnek a hivatalos tárgyalások. Bízom benne, hogy ezek közül néhány hamarosan eredményre vezet és sikerül megerősíteni az Európa Liga-mérkőzésekre a játékoskeretet.

Forrás: dvtk.euAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-11-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!