Városinfó

Megérkezett a hetedik – és még négy új villamos várható júniusban!

2014-06-03 09:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE skoda_villamos_7w_140603_mvk.jpg

Elérkezett a Skoda-villamosok szezonja is ebben a hónapban: június 2-án, hétfőn késő este megérkezett a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt keretében a hetedik új Skoda villamos. A szállítási ütemterv szerint még négy új villamos érkezik Miskolcra ebben a hónapban, az átlagban több, mint heti egy.

A hetedik Skoda-villamos június 2-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Minden zökkenőmentes volt, így „menetrend szerint” este fél 9-kor gördült be az újabb villamos a városi közlekedési cég telephelyére.

Mielőtt forgalomba, az utasok szolgálatába áll, ennek a járműnek is teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt hatósági vizsgán 100 százalékban meg kell felelnie. Jelenleg a hatósági vizsgák jogerőre emelkedését várja az MVK, azok birtokában állnak majd forgalomba a további villamosok.

2013 nyarán érkezett az első és a második, 2014 áprilisában a harmadik, a negyedik és az ötödik, még májusban a hatodik Skoda gyártmányú villamos. Júniusban, a szállítási ütemterv szerint még 4 jön Miskolcra. Ebben az évben pedig még 22 új Skoda érkezik: 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamost szállítanak le, így lesz teljes Miskolcon a 31 darabos új villamosflotta, ami teljes egészében leváltja a régieket.

minap.hu
Fotó: MVKAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!