Életmód

Hibrid mozdony, veterán autóbusz, vadpörkölt a kisvasút napján

2014-06-02 09:32

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kisvasut_nap.jpg

Ismét sikeres rendezvényen van túl az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja: az elmúlt hétvégén, szombaton több mint százan vettek részt a kisvasút napján. Igazi kuriózum volt az MVK Zrt. két veterán Ikarusz autóbusza, ezek szállították a fővárosból érkezőket a Tiszai pályaudvartól a Dorottya utcai induló állomásra és végigkísérték a rendezvényt egészen a végállomásig

kisvasut_nap1.jpg

A hat kocsiból álló különvonatot a legkorszerűbb hibrid mozdony vontatta. A felsőhámori temetőben közösen, koszorú és mécses elhelyezésével emlékeztek a száz évvel ezelőtt elhunyt polihisztorra, Herman Ottóra. Lillafüreden megnézték az utasok a tavaly felújított függőkertet és az Északerdő Zrt. Ökoturisztikai Központját, a Fazola kohónál szabadtéri kiállítás várta a résztvevőket.

kisvasut_nap2.jpg

Garadnán Tajnai Róbert, a Lillafüredi Erdészet igazgatója kalauzolta az érdeklődőket az elmúlt évben felújított Pisztráng tanösvényen, és megnézhették az Erdészeti és Vadászati Gyűjteményt is. A megéhezett utazókat a hagyományoknak megfelelően vadpörkölttel várták. A különvonat az egész napos program után, röviddel öt óra előtt ért vissza Miskolcra – mondta el Mátrai Imre, az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasút üzemigazgatója.


minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!