DVTK

„Sporttörténelmi támogatást szavazott meg a közgyűlés”

2014-05-28 17:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az európai szintű csapat építéséhez 150 millió forintot és új stadiont kap a DVTK. Kiss János és Molnár Péter, a Fidesz, illetve a KDNP miskolci frakcióvezetői a reggeli, rendkívüli közgyűléssel kapcsolatban tartottak szerdán sajtótájékoztatót.   

kdnp_sajttaj_140528_fkcs_5.jpg

A politikusok először a DVTK labdarúgócsapatának mondtak köszönetet azért, hogy a miskolci foci ismét a magyar labdarúgás élvonalába tartozhat és hogy a csapat a futballélményeken túl lehetőséget adott arra, hogy a szurkolók átélhessék az együtt szurkolás közösségformáló erejét. Emlékeztettek rá, hogy 2010-ben a város egy másodosztályú csapatot és egy nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmatlan stadiont vett át a szocialista városvezetéstől, ahonnan hosszú út vezetett a mostani sikerekhez.

A frakcióvezetők kiemelték, hogy a közgyűlés döntésének értelmében 150 millió forintos, rendkívüli támogatásban részesítik a klubot. Egyben örömüket fejezték ki, hogy a napokban megkezdték az egyetemen az új atlétikai centrum építését, és minden jogi akadály elhárult a DVTK stadion 4,5 milliárd forintos fejlesztése elől.

Kiss János és Molnár Péter végezetül elmondták, egy dolog vetett ma árnyékot a sport ünnepére. Mégpedig az, hogy nem minden párt ismerte fel a döntés jelentőségét, egyedül a Fidesz-KDNP frakció támogatta ugyanis teljes létszámban, hiánytalanul a közgyűlési előterjesztést.

kozgyules_rendkivuli_140528ml_18.jpg

Kihangsúlyozták, nem tudnak egyetérteni azokkal az MSZP-s politikusokkal, akik a csapat sikereinek fényében sütkéreznek, miközben pártjuk a választási kampányukban a stadionfejlesztések ellen harcol. Amikor pedig a szavazatukkal a miskolci stadion fejlesztéséről döntenek, akkor „köddé válnak”, vagy a büfében kávézgatnak, míg a Fidesz-KDNP frakciója teljes létszámban, hiánytalanul támogatta az előterjesztést.

A sajtótájékoztató végén a frakcióvezetők kihangsúlyozták: a polgármester személyes indítványára ma a miskolci közgyűlés sporttörténelmi támogatást szavazott meg a DVTK-nak, és kinyitotta a kaput a sikeres európai kupaszereplés, valamint a stadionfejlesztés előtt.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs., M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!