Sport

Elutasították a méltányossági kérelmet

2014-05-24 13:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Megérkezett az MLSZ válasza a DVTK méltányossági kérelmére, melyben azt indítványozták, hogy függesszék fel Szivics Tomiszláv eltiltását addig, amíg el nem bírálják a fellebbezést – adta hírül a klub honlapja.

Szabó Tamás, a klub ügyvezetője csütörtök este méltányossági kérelemmel fordult az MLSZ vezetéséhez, amelyben kérvényezte, hogy Szivics Tomiszláv eltiltását a fellebbezés elbírálásáig függesszék fel és a kispadról irányíthassa csapatát a magyar labdarúgás ünnepén, a Magyar Kupa döntőjében.

Az MLSZ válaszában azt közölte: “A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Szabályzata nem tartalmaz olyan paragrafust, amely a fellebbviteli jogorvoslati eljáráson túlmenően, lehetőséget adna bármely személynek, illetve testületnek a Fegyelmi Bizottság döntése hatályba lépésének felfüggesztésére.” A Jogi Bizottság összehívása sem kerülhet szóba, tették hozzá, mert ez a bizottság kizárólag a törvény, jogszabály, alapszabály, illetve más szabályzat megsértése, vagy a határozat megalapozatlansága esetén illetékes. “A fentiekre tekintettel hatáskör hiányában kérelmüket nem tudom hivatali eljárásba illeszteni” - zárul a levél.

A DVTK és Szivics Tomiszláv jogi képviselője útján kérvényezte, hogy soron kívül üljön össze a Fellebbviteli Bizottság a kupadöntő előtt. A fellebbezés indokolásában szerepelt többek között azt is, hogy mivel az első fokú tárgyalás is egy rendkívüli fegyelmi bizottsági ülés keretében történt, a másodfokú eljárást is szíveskedjen a szövetség illetékes bizottsága soron kívül, még a Magyar Kupa döntőt megelőzően, azaz legkésőbb a szombati napon lefolytatni. A mai napon az MLSZ egyik munkatára arról tájékoztatta telefonon Szivics Tomiszláv jogi képviselőjét, hogy ugyan a fellebbezés indokolását pénteken megkapták, de az ügy másodfokú tárgyalására leghamarabb várhatóan a jövő héten kerülhet sor. Ezzel biztossá vált, hogy a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, Bene Ferenc vezényli majd az edzéseket és ő ülhet le a kispadra a Magyar Kupa döntőjén is.

 

dvtk.eu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-06-02 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!