Oktatás

Városvezetői támogatás a tehetségnek

2014-05-22 18:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE feltalalo_140522_fkcs_4.jpg

Irodájában fogadta, és támogatói oklevelet adott át Kriza Ákos polgármester csütörtökön délután Gréczi László Ádámnak, aki az Andrássy középiskolában tanul, s egy pályázathoz volt szüksége a városvezető támogatására.

Gréczi László Ádám, az Andrássy Gyula Szakközépiskola 10. évfolyamos tanulója. Szüleit elvesztette, nevelőszülőknél él, de keményen tanul, hogy bizonyítson. Egy évvel ezelőtt részt vett az Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállításon, melynek a Miskolci Egyetem adott otthont. Mint ahogyan arról akkor beszámoltunk, az akkor még 9. évfolyamos diák egy japán találmány megújításával létrehozta az úgynevezett MagCart, vagyis elektormágneses autót – ezzel felhívva tehetségére az ország és a miskolci városvezetés figyelmét.

A fiatal feltaláló sorsa azóta is szépen alakul. Tanulmányait rendesen végzi, s a MagCarral számos országos versenyen mérettette meg magát. Tavaly elnyerte Miskolc város ösztöndíját, amit találmánya fejlesztésére, s a versenyekre fordított. Részt vett az MFA nyári iskolájában, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia szervez – ezen az egyébként ingyenes táboron egy diák csak egyszer vehet részt.

feltalalo_140522_fkcs_3.jpg
A tábort idén júniusban újra megrendezik, s Gréczi László Ádám ezúttal is szeretne elmenni – ehhez kérte Kriza Ákos polgármester segítségét, támogatását. A városvezetésnek intézett levelében elmondta, egy támogató oklevelet szeretne, amellyel újra részt vehetne a táborban, melyre június 2-ig lehet jelentkezni.

Csütörtökön Kriza Ákos irodájában fogadta is az Andrássy diákját. A polgármester átadta a támogató oklevelet, s elmondta, a Magyar Tudományos Akadémia felé írásban jelezte, hogy a fiatalember a város támogatását élvezi.

Gréczi Ádám László a találkozón elmondta, már általános iskolás korában eldöntötte, hogy szeretne az Andrássy szakközépiskolában tanulni. Szeretne emellett példát mutatni a miskolci diákoknak is.

– Sokan leírják azokat a fiatalokat, akik nevelőszülőknél élnek. Szeretném bebizonyítani, hogy kemény munkával mindent véghez lehet vinni – tette hozzá köszönő szavai mellett.

K. J.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!