Városinfó

Friss információ azonnal, bárhol – laptopot kaptak a praxisok

2014-05-21 17:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE laptop_orvos_140521_fkcs_19.jpg

A miskolci Digitális Közösség tagjai lettek szerdán az egészségügyi alapellátásban dolgozók is – házi-, gyermek- és fogorvosok, védőnők, iskolaorvosok. Nem mintha eddig nem dolgoztak volna számítógépen, de a program keretében megújulhatott az egységek gépparkja, illetve lehetőség lesz arra, hogy a beteg otthonában is azonnal hozzájussanak minden fontos információhoz.

Április végén jelentette be a Miskolci Háziorvosi Egyesülés tanácskozásán Kriza Ákos polgármester, hogy hosszú egyeztetések után sikerült beemelni a Digitális Közösség Programba az egészségügyi alapellátásban résztvevőket, így minden egység kaphat egy laptopot a program keretében. Több mint 250 pályázat érkezett be, és szerdán, az Avasi Egészségházban át is adták az egyes területek képviselőinek az első tizenhárom számítógépet.

– Nagyon fontosnak tartom, nemcsak a dolgozók, de az ellátottak érdekében is, hogy minél több olyan lehetőséget biztosítsunk a szociális-egészségügyi szférának, ami a hétköznapi munkát segítheti. Lényeges, hogy az egészségügyi infrastruktúrában a digitális oldal is rendelkezésre álljon, ezáltal az alapellátás egysége és a szakellátással való együttműködés is megerősödhet – emelte ki köszöntőjében Kriza Ákos.

laptop_orvos_140521_fkcs_9.jpg

Poncsák Csaba háziorvos, aki a Praktizáló Orvosok Szövetsége elnökeként és képviseletében vett át laptopot, a konkrétumokról elmondta: a gép nagy előnye, hogy hordozható, ha kiszáll a beteghez, akkor is minden fontos információt meg tud nézni. Tájékozódhat arról, hogy a kórházban milyen vizsgálaton esett át, milyen gyógyszert kapott, ami gyógyászati szempontból is fontos, és kizárhatja például a fölöslegesen ismételt laborvizsgálatot. A megyei kórház rendszeréhez ugyanis már most tudnak kapcsolódni, és várhatóan a nyáron elérhetővé válik a MISEK-é is.

laptop_orvos_140521_fkcs_16.jpg

Farkas Tamás, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának megyei elnöke azt emelte ki, hogy az ő szakterületük igen anyag- és eszközigényes, nyilván nagyon jól jön ez a segítség. A Gyermek-alapellátásban Praktizáló Orvosok Szövetségének elnöke, Simkó Róbert pedig elmondta, praxisukban nagyon gyors ütemben amortizálódnak az eszközök, és bizony az orvosi tudás is. Miközben ez a laptop az egyik területen konkrét fejlesztés jelent, nagymértékben segíti majd a másik, a tudás frissítését is.

laptop_orvos_140521_fkcs_18.jpg

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény – Módszertani Központ intézményként pályázhatott. Földessy Judit intézményvezetőtől megtudtuk, az elnyert 108 laptoppal a védőnői szolgálatot, az iskola-egészségügyet és az intézményi háttérmunkát is segíteni tudják – elavult gépek lecserélésével, és újak beállításával is.

Cs. M.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!