Környezet

Rendezik a Hejő medrét

2014-05-20 17:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE medertisztitas_140520_vcs_04.jpg

A Pesti és az Egri út közötti szakaszon takarítják a Hejő-patak medrét a terület önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére, hogy ne fordulhasson elő még egyszer a 2010-es árvíz.

Gonda Géza, a 3. vk. önkormányzati képviselőjének a városi közgyűlésen többször is elhangzott kérésére kezdődött a Hejő-patak medrének tisztítása, rendbetétele.

medertisztitas_140520_vcs_10.jpg

– A Hejő kevésbé ismert a városban, pedig átfolyik a városrészen, és Miskolc második legnagyobb patakja. Az esőzések miatt nagyon magas szintre emelkedik a víz. 30 éve nem történt semmilyen beavatkozás, feltöltődött, benőtte a gaz és a bokrok. 2010-ben ötször volt árvíz a Bognár utcán, betört a lakásokba, kertekbe. Most teljes mederrendezés történik a Pesti úttól az Egri útig. Medermélyítés, rézsű kialakítása, bokrok, fák eltávolítása, hogy ne akadjon fel rajta az uszadék. A cél, hogy többször ne fordulhasson elő még egyszer az, ami 2010-ben – mondta a politikus. Hozzátette, a csapadékelvezető-rendszerrel is nagy elmaradásban vannak.

A képviselő kiemelte, pályázati forrásból valósul meg, hogy Hejőcsabán rendben lesz a patak ezen szakasza, és nem kerül újra víz a pincékbe.

minap.hu
fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-04 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!