Közélet

Gyermekvárosi volt növendékek és dolgozók találkoztak

2014-05-18 12:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyerekvarostal_140517_fkcs_8.jpg

Első alkalommal rendezték meg a Gyermekvárosban a volt növendékek és dolgozók találkozóját május 17-én, szombaton. A programon több mint kétszázan vettek részt.

Az Ember a Gyermekért Alapítvány és a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesülete szervezte azt a rendezvényt, amelyen egykori dolgozók és növendékek találkoztak a Gyermekvárosban. A tervek szerint a mostani alkalom egy rendezvénysorozat első állomása volt, a jövőben több intézményben is szerveznek majd hasonlót.

gyerekvarostal_140517_fkcs_3.jpg

A hétvégi program keretében sztoriszobákat is kialakítanak, ahol a mára felnőtt gondozottak, évtizedek után ismét találkozhatnak egykori gondozójukkal, valamint régi fényképeket és videókat nézhetnek.

– Rohanó világunkban nagyon fontos az, hogy pár percre megálljunk, és emlékezzünk azokra az időszakokra, amik jelentőséggel bírtak életünkben. Állami gondozottként ezek között a falak között nőttünk fel, sok fiatallal, felnőttel együtt. Ez volt az életünk, a mindennapunk – mondta a rendezvény lényegéről Váradi Gábor szervező, egykori állami gondozott.

gyerekvarostal_140517_fkcs_4.jpg

Rögtön a program elején felidézhették a múltat a vendégek, hiszen körbejárhatták az intézményt, feltérképezhették a változásokat, felidézhették a múltat. Ez utóbbit többen nemcsak a sztoriszobában, hanem az összes vendég előtt is megtették. A volt dolgozók életük nagyon szép időszakaként emlékeztek az itt töltött évekre. A volt lakók többsége pedig gyermekével érkezett – akik immár családban nőhetnek fel.

I. Zs.
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!