Egyház

Lelkészbeiktatást ünnepeltek a Deszkatemplomban

2014-05-17 16:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE almasi_ferenc_140517_vcs_06.jpg

Hálaadó istentisztelettel ünnepelték szombaton, a Deszkatemplomban Almási Ferenc lelkipásztor beiktatását. A lelkész legfőbb céljául azt fogalmazta meg, hogy a gyülekezet folyamatosan erősödjön, növekedjen összetartásban, szeretetben. Az ünnepi alkalmon Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

almasi_ferenc_140517_vcs_09.jpg

Bár Almási Ferenc már november óta ellátja a lelkipásztori teendőket, a lelkészválasztást szombaton, az egyházi vezetőkkel és a hívekkel közös istentisztelettel ünnepelte az új lelkész.

– Vannak olyan egyházak, ahol egyszerűen kinevezik a lelkipásztort és az elfoglalja szolgálati helyét. Az evangéliumi egyházakban, a reformáció egyházaiban viszont a gyülekezet választja lelkipásztorát. Ennek több módja van, a deszkatemplomiak, a tetemvári egyházközség presbitériuma amellett döntött, hogy ők maguk keresnek lelkipásztort és meghívás útján töltik be a lelkipásztori állást – mondta az esemény hátteréről Szőnyi Tamás, a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye esperese.

almasi_ferenc_140517_vcs_11.jpg

Almási Ferenc korábban Kisrozvágy és Nagyrozvágy lelkipásztora volt. Új gyülekezete Miskolcon a legnépesebb, több mint ezer fős.
– Nagyon örülünk, hogy sikerült olyan lelkipásztort találnunk, akinek a szíve együtt dobog a gyülekezettel, és nemcsak kötelességként, hanem életfilozófiaként és életcélként tekint arra, hogy együtt munkálkodjon ezzel a gyülekezettel – emelte ki Jobbágy Péter, a deszkatemplomi gyülekezet presbitere.

almasi_ferenc_140517_vcs_04.jpg

Almási Ferenc úgy fogalmazott: új szolgálati helyén folytatni szeretné, amit eddig tett: keresni Isten titkait, és növekedni a kegyelemben.
–Azt szeretném elérni, hogy a mi gyülekezetünk folyamatosan erősödjön, növekedjen összetartásban, szeretetben. Ezek azonban megfoghatatlan fogalmak, megfoghatóvá csak Jézus Krisztus teszi, mert ő a középpont, őbenne tudunk egységesek lenni, ha őhozzá közeledünk, akkor egymáshoz is közeledünk – mondta a megválasztott lelkipásztor, Almási Ferenc.

almasi_ferenc_140517_vcs_03.jpg

Az ünnepi istentiszteleten Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, és kért áldást a lelkipásztor és a gyülekezet életére, munkájára.

Farkas I.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-09-24 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!