Kultúra

Tehetségek mutatkoztak be

2014-05-16 16:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jokai_tehetseg_140516_ja_3.jpg

Igazi tehetségkutatós hangulat uralkodott el a Jókai általános iskolában, pénteken. A legkülönbözőbb műfajok jelentek meg az aula színpadán – Tehetségnapot rendeztek az iskolában, bemutatva a tehetségműhelyek hatékonyságát.Büszke szülőkkel és lelkes osztálytársakkal telt meg pénteken a Jókai Mór Református Általános Iskola aulája. Az intézményben több tehetségműhely működik, melynek évzáró rendezvényére volt hivatalos a kíváncsi tömeg.

A bemutatók sorát az ifjú néptáncosok nyitották. Az alsó tagozatosok első alkalommal mutathatták be, mit tanultak, mert a legfrissebb műhely az övék. Egy év alatt több koreográfiát sikerült elsajátítani, így volt minden, ami táncházi hangulatot teremt. A néptánc után pedig jött a próza, az ének – mint megtudtuk, számos tehetségműhely van az iskolában, nem csak művészeti területeken.

jokai_tehetseg_140516_ja_22.jpg

Kis Klára, a Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója elmondta, az intézmény 2013-ban egy országos rendszer részévé vált, s ezzel Tehetségpont lett. Ennek jegyében tavaly szeptemberben több műhely indult, hogy az érdeklődő és tehetséges fiatalok tudását, technikáját csiszolja, fejlessze.

– Iskolánk Tehetségpont lett. Ennek köszönhetően strukturáltan tudunk foglalkozni a tehetséges gyerekekkel. Széles spektrumon dolgozunk. Van első alkalommal néptánc tehetségműhely, de foglalkozunk a reményteli hangú fiatalokkal, s van humán és reál tehetségműhely is többek között – mondta az igazgató. A reál műhely is bemutatkozott természetesen a Tehetségműhelyek évzáróján, amely több körben mutatta be, mit tanultak a fiatalok szeptember óta.

jokai_tehetseg_140516_ja_15.jpg

Egeres Zsuzsa a reál témájú tehetségműhely oktatója. Elmondta, számos lehetőség van arra, hogy a reál tudást fejlesszék a gyerekekben. Mivel speciális a műhely, így az igazán érdeklődő és tehetséges fiatalok járnak a foglalkozásokra. Két csoport is van – mondta – a 3. és 4. évfolyamosok is külön műhelyben dolgoznak. Mindkettőben 20 gyermek fejleszti tudását.

A reálosok mellett a művészet és a humán érdeklődésű gyerekek is bemutatkoztak. Voltak, akik énekeltek, ők a magánének tehetségműhelyben csiszolják hangjukat, s volt olyan kis társulat is, amely Jókai Mór A nagyenyedi két fűzfa című kisregényéből adott elő részleteket, bemutatva, egykor hogyan jártak iskolába a gyerekek.

minap.hu
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-25 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!