Környezet

Elhárítják a viharkárokat

2014-05-16 12:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE szelvihar_140515_ja_11.jpg

Miskolcon összesen 13 helyszínen, 12 utcában és a Népkertben kellett beavatkozniuk tegnap a Városgazda munkatársainak fakidőlés, gallyazás miatt – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetője.

– Voltak olyan utcák, ahol egyszerre több fát is kettétört vagy kicsavart az erős szél. A Görgey utcában 2 juhar, a Buday utcában 3 juhar és 5 gesztenyefa nem bírt a tegnapi viharos időjárással. Voltak egészen vékony törzsű, de 50-60 centiméter átmérőjű fák is, amelyek a vihar „áldozatává” váltak – emlékeztetett a kommunikációs vezető.

szelvihar_140515_ja_8.jpg

A Városgazda munkatársai összesen 22 fakidőlésnél tisztították meg tegnap az utakat, járdákat. Ezekben az esetekben a közlekedési útvonalak biztosítása és a közvetlen balesetveszély elhárítása volt az elsődleges. A levágott, illetve összegyűjtött fatörzseket és gallyakat a későbbiek folyamán elszállítja a Városgazda, amely jelenleg még mindig az utakat, járdákat tisztítja meg a kisebb gallyaktól, törmelékektől.

Pásztor Imre elmondta, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának munkatársai jelenleg a várost járják, felmérik a főbb közlekedési útvonalak mentén a fák állapotát, s ha megsérült fát, letört ágakat találnak, elrendelik azok vágását, takarítását, de lakossági bejelentések esetén is intézkednek.

fakidoles_uitz_140515ml_11.jpg

Az önkormányzat az intézmények, óvodák, iskolák vezetőinek is felhívta a figyelmét arra, ha a vihar által okozott kár intézkedést – például fakivágást, gallyazást – igényel, jelezzék, hogy azonnal megkezdhessék a munkát.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-24 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!