Közélet

Miskolciakkal a miskolci nyomortelepek ellen

2014-05-09 17:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A tegnapi közgyűlésen történtek és az azóta kapott visszajelzések megerősítették a Fidesz-KDNP frakcióját, hogy az avult telepek felszámolására általuk javasolt és csütörtökön elfogadott csomag a helyes út, ami találkozik a miskolciak akaratával – jelentette ki Soós Attila frakciószóvivő pénteki sajtótájékoztatóján.

A közgyűlésre visszautalva Soós Attila elmondta, furcsállják, és zavarba ejti őket, hogy bár többször is egyeztettek a cigányság képviselőivel, mégis roma aktivisták tiltakoztak az MSZP-frakció egy tagjával együtt a közgyűlésben az avult telepek felszámolása ellen.

– A Fidesz-KDNP képviselőcsoportja és a városvezetés továbbra is eltökélt, hogy fokozza a miskolciak biztonságát, visszaszorítsa a bűnözést, aminek melegágyai az avult telepek, valamint lehetőséget nyújtson a lehetetlen körülmények között élő jó szándékú embereknek a kitörésre – szögezte el.

A frakció szóvivője üzent az ellenzéki pártoknak is.
– Üzenjük a Jobbiknak, hogy nem osztogatunk, a jogkövető, jobb körülmények közé vágyó bérlőknek fizetünk törvényi előírás és komoly szabályozás szerint a bérleti jogukat megváltó díjat. És üzenjük az MSZP-nek, hogy nem fosztogatunk, nincs szó kilakoltatásról, hanem önkéntes, közös megegyezésen alapuló egyezségek köttetnek majd – mondta. Hozzátette: természetesen, ha lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan egy bérlemény, vagy ha esetleg már besorolása szerint sem lakás, hanem például pincelyuk az érintett ingatlan, akkor lépni kell.

Elmondta, mintegy 350 bérlakásról lehet most szó, és elkezdődött az állomány felmérése, melyik a jogszerűen bérelt, melyik az üres, és esetleg melyikben laknak jogcím nélkül.
– Nem lehet nagyon gyorsan végigmenni ezen az úton, de az biztos, hogy nem állunk meg, végigmegyünk rajta! Az avult, lakhatásra, gyermeknevelésre alkalmatlan telepek felszámolása érdekében a létező összes törvényes eszközzel, az érintettek együttműködésével fel fogunk lépni.

A szóvivő leszögezte: nem szeretnék, ha a Miskolc Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való egyeztetés, együttműködés azt sugallná, hogy az avult telepen élők mind egy kisebbséghez tartoznak, mert ez nem igaz – viszont legjelentősebben őket érinti.

Újságírói kérdésre elismételte: a fő cél az avult telepek felszámolása. Ennek során a bérleti jog megváltásával az önerőből arra képtelen jó szándékú lakosoknak kínálnak kitörési lehetőséget. Ugyanakkor statisztikák is alátámasztják, hogy a komfort nélküli térségekben élők életmódjával a bűnözés szorosabban összefügg, mint a város más részeivel, ezt a fokozott ellenőrzésekkel, járőrözéssel kívánják visszaszorítani, megszüntetni. Így áll össze a közbiztonság-javító csomag.

– Tegnap óta már folyamatos, megerősített járőrszolgálat vigyázza több miskolci városrészt, így például a Számozott utcák és a DVTK stadion közötti térséget. Máris kaptunk visszajelzéseket az ott élőktől, ami mind alátámasztotta, a fokozott ellenőrzés jó hatással van a térség és így a lakók nyugalmára – fogalmazott. Hozzátette: a városi rendészet várja azok jelentkezését, akik a létszámbővítési lehetőséget kihasználva az állomány új tagjai szeretnének lenni, így tevékenyen is szeretnének részt venni a rendteremtésben. Kiemelte azt is, várják a konstruktív javaslatokat. Az elfogadott intézkedések megvalósításáról pedig folyamatosan tájékozatják majd a közvéleményt.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-10 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!