Életmód

Vihar: Százával érkeznek a kárbejelentések

2014-05-06 11:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Az Aegon Magyarországhoz hétfő délután 2 óráig 950 kárbejelentés érkezett, a becsült kár 90 millió forint, így egy kárra átlagosan 95 ezer forint jut. A legtöbb bejelentés Budapestről, valamint Pest és Baranya megyéből érkezett, de országszerte okozott károkat a vihar.

A viharos, esős időjárás következtében a kidőlt fák és a nagy mennyiségű eső is több helyen okozott károkat. Például Tamásiban és Barcson utak váltak járhatatlanná, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig leszakadt elektromos vezeték és villámcsapás okozott tüzet. Az Allianz Hungáriához hétfőn délig 700 bejelentés érkezett, ezek becsült összege 50 millió forint. A felhőszakadások miatt Somogy és Pest megyében is előfordult, hogy utcákat és pincéket öntött el az esővíz. A zivatarok körzetében villámcsapások is megjelentek. A felhőszakadásszerű esők mellett jelentős mennyiségű jégeső is hullott az ország több pontján. Így a Szabolcs megyei Tornyospálcán, a Heves megyei Verpeléten és Egerszóláton, a Hajdú-Bihar megyei Vekerd térségében és a Pest megyei Csemő térségében - áll a biztosító közleményében.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz hétfő délutánig 861 bejelentés érkezett, ezek értéke már elérte a 60 millió forintot, de folyamatosan növekszik. A kárszámok megyei rangsora: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Pest megye.

A Generali Biztosítóhoz 836 időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, ezek becsült értéke 74 millió forint. A bejelentések több mint fele viharkár, ezekre már több mint egymillió forintot - gyorsított eljárásban - ki is fizetett a biztosító. Ezt követik a villámkárok, a jég okozta károk, valamint a tetőbeázások és a felhőszakadás okozta károk. A legtöbb elemi kárbejelentés Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből érkezett, de jelentősek a károk Budapesten is. A leginkább érintett települések: Budapest, Szeged és Pécs.
MTI
     


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!