MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Az ünnepek alatt is lesz fűtés

2014-04-19 10:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_hokozpont_140107ml_03.jpg

Az ünnepi hétvégére kiadott meteorológiai előrejelzések szerint hidegek lesznek az éjszakák, és hűvösebb nappalokra kell számítanunk, így a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel és egyéb fogyasztókkal kötött megállapodása szerint biztosítja a fűtést a húsvét napjai alatt is.

A fűtési időszak a távhőszolgáltatásra vonatkozó jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. A május 15-ig tartó időpont azt jelenti, hogy a távhőszolgáltatás rendszerét fűtésre alkalmas állapotban kell tartani. Az időjárás határozza meg, hogy az adott időpontban szükséges-e a fűtés, vagy sem.

Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel és egyéb fogyasztókkal kötött megállapodása szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon nem emelkedik 12 Celsius fok, illetve egy napon 14 Celsius fok felé.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ünnepi hétvégére kiadott előrejelzése szerint marad a távfűtés Miskolcon, hiszen hidegek lesznek az éjszakák, és hűvösebb nappalokra kell számítani. Abban az esetben, ha az időjárás engedi, a MIHŐ alkalmazni fogja a szakaszos fűtésszolgáltatást, vagyis napközben leállítja a fűtést. E mellett a MIHŐ hőközpontjaiban működő automatika is szabályozza a rendszerbe beadott hőmennyiséget, amellyel az idő melegedése esetén a hőmennyiség csökkentésével további energia-megtakarítás érhető el.

A lakóközösségek, illetve az egyéb fogyasztók továbbra is, igényük szerint kérhetik a fűtés leállítását vagy újraindítását írásban, a fűtési megbízottakon vagy a közös képviselőn keresztül.

minap.hu
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!