Címlap

Kreatív húsvét a Gyermekvárosban

2014-04-17 11:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE husvetolo_gyerekvaros_140415ml_20.jpg

A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete és a Csatárlánc önkéntes csoport a márciusi „Tavaszköszöntő” program folytatásaként „Kreatív húsvétot” szervezett a Gyermekváros kisebb-nagyobb lakói és fogyatékkal élő felnőttek számára szerdán.

Mint korábban a minap.hu is beszámolt róla, A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete és a Csatárlánc önkéntes csoport idén is megrendezte „Tavaszköszöntő” programját a Gyermekváros 50 gyermeke számára március végén. A fiatalok kreatív asztalokon mutathatták meg tehetségüket, vagy éppen ismerkedhettek meg új tevékenységekkel. A bátrabbak pedig sáskákat is „sétáltathattak”. Majd pár nappal később a gyermekvárosi dolgozók és az ott élő fiatalok közösen kertészkedtek. A tavaszi jóidő megérkeztével rendbe hozták a kerteket, hogy új virágpalántákat, facsemetéket ültethessenek.

husvetolo_gyerekvaros_140415ml_19.jpg

Hasonlóan a márciusi tavaszköszöntő programhoz, ezúttal is párhuzamosan működő kreatív asztaloknál játszhattak, tevékenykedhettek az érdeklődők. A fiatalok megismerkedhettek a szalvétatechnikázás rejtelmeivel, de szerepelt a programban kavics-, gipsz- és tojásfestés, nyakláncfűzés, húsvéti dekorációkészítés is. Mint Karlowits-Juhász Orchidea tanársegéd érdeklődésünkre elmondta, a kreatív asztalok „kínálatát” a húsvéthoz igazították, így tojásfestés, húsvéti nyuszi készítése papírból, gipszből tojás készítése is színesítette a programot.Molnárné Üveges Mária, az Aranyhíd Gyermekotthon vezetője elmondta, a szervező Csatárlánccal évek óta szoros a kapcsolatuk, rendszeresen közösen szerveznek programokat. Az otthon vezetője rendkívül fontosnak tartja elmondása szerint, hogy minél több foglalkozás, program valósuljon meg, ami színesíti a fiatalok hétköznapjait. Hozzátette, ilyen széles kínálattal rendelkező kézműves programot nem biztos, hogy egyedül meg tudnának valósítani.

husvetolo_gyerekvaros_140415ml_6.jpg

A program ezúttal a Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakképző Központ, a Földes Ferenc Gimnázium, valamint a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola közösségi szolgálatos diákjainak segítségével valósult meg. Mint Karlowits-Juhász Orchidea ismertette, a Miskolci Egyetem és a középiskolák együttműködése a város által megnyert „Szakmai hálózatépítés, szemléletformálás, tapasztalati tanulás a minőségi közösségi szolgálatért Miskolcon” című TÁMOP pályázat keretében zajlik. A projektben 6 miskolci iskolából összesen 165 diák és 28 pedagógus, valamint 12 befogadó intézmény – köztük a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete, a GYEK, a Harmadik Kor Egyeteme, a Vadaspark – vesz részt.
– A középiskolákkal való együttműködés legfőbb célja, hogy az önkéntes kultúrát elterjesszük a fiatalok körében, valamint hogy segítsük a sikeres közösségi szolgálathoz nélkülözhetetlen kapcsolati háló kiépítését – emelte ki a tanársegéd.

K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2017-10-24 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!