Sport

Polgármesteri gratuláció a vb-ezüstérmes párbajtőrözőnek

2014-04-15 17:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE nagy_kinga_140415ml_3.jpg

Fantasztikus miskolci siker született a Bulgáriában nemrégiben megrendezett korosztályos vívó világbajnokságon, ahol Nagy Kinga, a Diósgyőri Vívó Egyesület kiválósága ezüstérmet szerzett. A második hely önmagában is nagy öröm, azonban a kitűnő eredménnyel a fiatal párbajtőröző biztosította helyét az augusztusi ifjúsági olimpiára utazó magyar csapatban is. Az egyesület keddi edzésére ellátogatott Kriza Ákos polgármester is, hogy gratuláljon a sportolónak a szép sikerhez.

A Plovdivban (Bulgária) április 12-én véget ért Kadet Vívó Világbajnokság döntőjében mindössze egyetlen tussal, 15-14-re kapott ki Nagy Kinga, a Diósgyőri Vívó Egyesület párbajtőrözője az európai ranglista 6. helyén álló olasz ellenfelétől. A torna fáradalmait  lassan kipihenő fiatal sportoló kedd délután megszokott tréningjét végezte a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola tornatermében, amikor Kriza Ákos ellátogatott az egyesület edzésére. Miskolc polgármestere egy csokor virággal és ajándékkal köszöntötte a fiatal sportolót.

nagy_kinga_140415ml.jpg

A vb-ezüstérmes sportoló érdeklődésünkre elmondta, nagy öröm számára a kiváló eredmény, de kell egy kis idő, míg valójában felfogja, milyen sikert is ért el. „Nagyon jól esik, hogy elismerik a teljesítményemet”, mondta a diósgyőri kiválóság, aki beszélt a még rá váró kihívásokról is.

– Készülök a nyári nanjingi ifjúsági olimpiára, ami nagy erőpróba lesz számomra, de természetesen örülök, hogy kijutottam – fogalmazott a párbajtőröző, aki edzője, Godó Gábor szerint is évek óta korosztálya egyik meghatározó versenyzője.

nagy_kinga_140415ml_5.jpg

– Rendkívül büszke vagyok arra, hogy a miskolci sportélet felpezsdült – ezt már Kriza Ákos mondta, kiemelve, hogy a vívás különösen közel áll a szívéhez, hosszú időn keresztül maga is művelte ezt a sportot. A városvezető reményét fejezte ki, hogy a többi sportághoz hasonlóan, a vívás is meg fogja találni a helyét Miskolc sportéletében.

– Ígéretes előkészületek folynak az MVSC sporttelep kialakítására, ahol egy tízpástos termet tudunk majd a remények szerint jövőre átadni a vívóknak. Tavaly 1 millió forint támogatást kapott a vívó egyesület, idén már 1,5 milliót biztosítunk számukra. Igaz, hogy ez egy egész szezont tekintve nem sok, éppen ezért az olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó vívóknak, mint amilyen Nagy Kinga is, külön szponzorálást fogunk biztosítani a város részéről. Szeretnénk, ha az olimpiai felkészülésben aktívan részt tudna venni – emelte ki Kriza Ákos.

K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!