Közélet

Az első diákok is átvehették laptopjukat

2014-04-04 14:41

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diakok_laptoppalyazat_140404_vcs_02.jpg

Folyamatosan osztják a sikeres pályázóknak a laptopokat Miskolcon. A Digitális Közösségi Program során naponta 150 gép jut el legújabb gazdájához. Pénteken az első diákok is átvehették az eszközöket.

Folyamatosan érkeznek a miskolciak az Ifjúsági Házba, ahol a Digitális Közösségi Program irodájában átvehetik laptopjukat. Pénteken a fiatalok is sorra kerültek – az első diákoknak Kriza Ákos polgármester adta át a hordozható számítógépeket.

A polgármester elmondta, a digitális világ életünk része. Tanuláshoz és munkahelykereséshez egyaránt jó segítséget nyújt a Digitális Közösségi Program kínálta laptop.

– Több munkahelyteremtő program indult. Itt a Takata, és a Vodafone is bővít városunkban. A digitális világ szorosan kapcsolódik ezekhez, hiszen az interneten nagyon sok álláshirdetés érhető el. Remélem, hogy azok, akik jelenleg még munkanélküliek, a laptopok segítségével munkát találnak – tette hozzá Kriza Ákos.

diakok_laptoppalyazat_140404_vcs_08.jpg

A laptopok a munkahelykeresés és a böngészés mellett a digitális írástudást is nagyban segítik. A tizenkét éves Kósa Gergő volt az első diák, aki átvette a laptopját, pénteken.
A fiatal kiemelte, hogy még most csak tanul, de biztos, hogy sokat fogja használni legújabb technikai eszközét.

– Nagyon boldog vagyok, hogy megkaptam a laptopot. A tanuláshoz biztosan fogom használni, de van egy kisebb testvérem, szerintem ő játszani is fog rajta, és apukám is sokat számítógépezik, így neki is hasznos lesz. Van az iskolában és otthon is asztali számítógép. Körülbelül két éve gépezek rendszeresen, nagyon jó, hogy kaphattam egy laptopot – mesélte az iskolás.

diakok_laptoppalyazat_140404_vcs_17.jpg

Kósa Gergő tanulmányait segíti majd a laptop, a tizennyolc éves, végzős Csípő Gabriella azonban már jövőjét is a hordozható gép segítségével tervezi. – Nagyon vártam már, hogy megkapjam a laptopot. Végzős vagyok, itt Miskolcon, jogon szeretnék továbbtanulni majd. Az ügyintézést, a tanulást nagyon megkönnyíti majd a laptop, de később szeretnék természetesen dolgozni, így az álláslehetőségek között is tudok majd böngészni – hangsúlyozta.

A Digitális Közösségi Program keretében, Miskolcon 10 500 pályázatnyertes van. Mint megtudtuk, a legtöbb győztest már kiértesítették, s folyamatosan osztják is ki a laptopokat, de csekély száma azoknak is van, akik még nem kaptak üzenetet.

Kiss J.
Fotó: Végh Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!