Közélet

Épülhet a DVTK-szabadidőpark Lillafüreden

2014-04-03 18:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kalandpark-dvtk-latvanyterv-140403.jpg

A bontási munkák már elkezdődtek, egy hónapon belül pedig indulhat a Lillafüredi DVTK Szabadidőpark építése. A tervek szerint nyár közepére elkészül az ország első futball tematikájú ligete, ahol többek között kalandpark, sportpályák, játszótér és piknikező terület várja az érdeklődőket.

dvtk_szabadidopark_140403ml_13.jpg
Az esemény csütörtöki, a Palotaszállóban tartott sajtótájékoztatóján Sebestyén László országgyűlési képviselő emlékeztetett, a diósgyőri stadion újjáépül a közeljövőben, erre garantáltan rendelkezésre áll 4,5 milliárd forint. A Lillafüredi DVTK Szabadidőpark építése pedig egy hónapon belül indulhat, a bontási munkák ugyanis már megkezdődtek az egykori Zalka Máté laktanya területén. A kivitelezés egymilliárd forintba kerül, ehhez a beruházó Arago Hotels Zrt. 352 millió forintos állami támogatást vesz igénybe. 8-10 főt foglalkoztat majd folyamatosan a park, de főszezonban diákok és idénymunkások is dolgozhatnak a politikus elmondása szerint.

dvtk_szabadidopark_140403ml_26.jpg

– A DVTK szurkolótábora jóval nagyobb, mint a meccsre járók száma, közel százezer drukker. Amint megépül a park és kész az új stadion, valamint a bajnokságért küzd a csapat, szinte minden vágyunk teljesül – emelte ki a képviselő.

Sántha Gergely, a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: komoly turisztikai látványosság épül Lillafüreden, mely az országban egyedülálló módon futball tematikájú. Elárulta, a park – ahol rendszeresen rendeznek majd sportprogramokat – bevételéből a klub is részesedni fog.

dvtk_szabadidopark_140403ml_28.jpg

A majdani, 2,1 hektár területű park látványosságairól, az attrakciókról Horváth Patrik projektmenedzser számolt be. Épül majd futsalpálya lelátóval, lábteniszpálya, az egykori laktanyaépületben akadály- és kábelpálya, kül- és beltéri lazer tag aréna, téli-nyári jégkorcsolya- és görkorcsolyapálya, pánikszoba, segway akadálypálya, focisuli, sörsátor, színpad, előadóterem, továbbá egy formabontó, 3000 négyzetméteres, kifejezetten futball tematikájú játszóteret is kialakítanak. Kiszolgáló helyiségek – mosdó, vendéglátóegység, parkoló és öltözők – is lesznek természetesen, s a családokra szintén gondolnak, egy piknik tér is helyet kap például a ligetben.

A tervek szerint nyár közepén nyit a park.

S. P.
Fotó: Mocsári L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-17 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!