Sport

Harminc percnyi csoda a jégen

2014-03-30 21:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmacik_sapafehervar_140330ml_6.jpg

A Miskolci Jegesmedvék fantasztikus mérkőzésen óriási erőfeszítésre kényszerítették a válogatottakkal teli Fehérvárt, és bár kikaptak végül, vastaps mellett fejezték be az idei jégkorongszezont.Az első harmadban fantasztikus meccset láthattak a nézők. A fehérváriak igyekeztek nagy tempót diktálni, ám a Jegesmedvék az első pillanattól fogva felvették a fordulatszámot. Az első látványos esemény a 4. percben történt. Lökdösődés támadt a miskolci kapunál, a palánk mellett, amelyhez oda akart menni – teljesen feleslegesen – Naglich. Popovics igyekezett távol tartani őt, mire a fehérvári játékos ledobta a kesztyűjét, ám a miskolci hokis is beleállt a bunyóban. Naglich rossz emberrel kezdett ki, mert Popovics egészen a jégig verte a vendégek légiósát. Mindkét játékos véglegest kapott, de Popovics a szurkolók óriási ovációjától kísérve hagyta el a jeget. A 7. percben megszerezte a vezetést a Miskolc: Láda remekül fektette el az előtte lévő védőt, jó ütembe passzolt Knox-hoz, aki felvarrta a pakkot a felsővas alá (1-0).

jegesmacik_sapafehervar_140330ml_17.jpg

A 11. percben Banham nagy lövését védte Gyenes. Fél perccel később Dubek egyedül állt Bálizzsal szemben, de a sarokra tartó lövését védte a kapus. Ezt követően emberhátrányba került a Miskolc, de ebből is jobban jöttek ki: Tóth Adrián szerzett korongot, és szólója végén fantasztikus mozdulattal mattolta Bálizst (2-0). A 14. percben Magosi „sunyi”, a lábak között elsuhanó bombáját hatástalanította nagy bravúrral Gyenes. Egy perc elteltével Dubek lövése egy védő botjáról a már tehetetlen Bálizs mellett a kapuvasra vágódott. A 16. percben egy ütközés után Szirányi kezdte el verni Rafajt, mire bírók mindkettőjüket kiállították. Hét másodperc múlva Jackman könyökkel ment Tóth fejére, aki ellépett a sunyi támadás elől. Itt is páros kiállítás lett a vége. A harmad lefújása után a levonuló Jegesmedvéket állva tapsolta a közönség.

Botrányszag a levegőben

A második harmad elején nem változott a játék képe, a Fehérvár próbált jobban felpörögni, de a miskolciak remekül védekeztek, a kontráikban pedig mindig benne volt a gólveszély. A 10. percben ismét emberhátrányban játszva csaknem újabb gólt lőttek a Macik. Éppen kivédekezték ezt a hátrányt a sárga-feketék, amikor Szirányi maradt egyedül a miskolci térfél közepén és kilőtte a bal felső sarkot (2-1). Nem sokkal a középkezdés után DeBruyn kék vonalas bombája a felső vason csattant. Két és fél perc múlva a fehérvári kapu mögött szabálytalankodtak az egyik miskolci játékossal, az esettől pár méterre lévő bíró nem fújt semmit, és az ebből induló támadás végén egyenlített a Fehérvár Banham révén (2-2). A miskolci játékosok reklamáltak, a közönség tiltakozott, de hiába. Ezután félő volt, hogy botrányba fullad a mérkőzés, ugyanis a sorozatos, feltűnő bírói tévedések után a szurkolók folyamatosan tüntettek, a pályán is egyre feszültebb lett a hangulat. Mindez a hazaiakra volt rosszabb hatással, és ezt a kis zavart a Fehérvár két góllal büntette Kovács Csaba és Yellow Horton révén (2-4).

Csak egy vendéggól

A harmadik harmad kezdete előtte óriási füttykoncert fogadta a jégre lépő bírókat. A befejező játékrészben mentek előre, hajtottak a Jegesmedvék, de csak kapuvasig jutottak, míg a másik oldalon Banham ismét betalált, beállítva az 5-2-es végeredményt.

jegesmacik_sapafehervar_140330ml_11.jpg

A Jegesmedvék fantasztikus teljesítményt nyújtva szorították meg az EBEL-ben játszó, válogatott játékosokkal telezsúfolt Fehérvárt. Harminc percig igazi csodát láthattak a helyszínen a szurkolók, és a tévé előtt ülő nézők, ám sajnos a bíráskodás színvonala ezen az estén nem tudott felnőni a játékéhoz, és ez elrontotta az egyébként kitűnő meccset. A Jegesmedvék és pénteken a Dab.Docler letette a MOL Liga névjegyét, és bebizonyították, hogy szűkül az olló köztük, és az EBEL-es Fehérvár között. A miskolci szurkolók vastapssal jutalmazták ezt az egészen kiváló teljesítményt.

A Borsodi Magyar Kupa különdíjasai:
Legjobb kapus: Peter Sevela (Dab.Docler)
Legjobb hátvéd: Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19)
Legjobb csatár: Hajós Roland (Miskolci Jegesmedvék)

A Borsodi Magyar Kupa végeredménye:
1. Dab.Docler
2. Sapa Fehérvár AV 19
3. Miskolci Jegesmedvék
4. Ferencváros

Miskolci Jegesmedvék – Sapa Fehérvár AV 19 2-5 (2-0, 0-4, 0-1)
Miskolci Jégcsarnok 1000 néző. V: Varjú, Haszonits, Vas, Pálkövi
Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Roczanov, Láda, Ritó, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Hafner, Durco, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Rafaj, Duschek(k). Edző: Bob Dever.
Sapa Fehérvár AV 19: Bálizs – Hetényi, Nemes, Szirányi, Naglich, Kocsis, Sertich, Benk, Yellow Horn, Pozsgai, Varga, Vincze, Kovács, Tóth, Németh, Banham, Jackman, Orbán, Kiss, Magosi, Sárpátki, Rajna(k). Edző: Marty Raymond.
Gól: Knox, Tóth A., illetve Szirányi, Banham(2), Kovács, Yellow Horn.
Kiállítás: 51 perc, ill. 39 perc.

Bob Dever: Az első harminc percben fantasztikusan játszottunk. A csapat betartotta a taktikai utasításokat, azt a fajta a fizikai hokit játszottuk, amit megbeszéltünk. Egyéb dolgokról nem szeretnék beszélni, de a lényeg, hogy nagyon büszke vagyok a csapatra.

Marty Raymond: A sok sérültünk miatt több fiatal játékosnak is lehetőséget adtam, és örömmel láttam, hogy megállták a helyüket. Szoknunk kellett a MOL Ligás bíráskodást, ami egy kicsit fura volt nekünk. Szoros mérkőzéseket játszottunk a MOL Liga élcsapataival, és látni, hogy folyamatosan mennyit fejlődnek. Örülök a mai győzelemnek.

Fotó: Mocsári L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!