Pályázatok

Szennyvíztisztítás Köröm agglomerációjában

2014-03-29 16:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A KEOP- Környezet és Energia Operatív program keretében a Körömi Agglomeráció Szennyvíztisztító Fejlesztési Önkormányzati Társulás sikeres pályázatot nyújtott be a KEOP-1.2.0/B konstrukcióban.

A projekt 538 011 982,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, 84,471054 %-os támogatási intenzitás mellett. Az elszámolható nettó összköltség: 636 918 751 Ft.
A több mint 636 millió forint összköltségű beruházással Köröm és térségének korszerű, előírásoknak megfelelő szennyvízelvezetése és –tisztítása valósul meg a társulásban résztvevő Onga, Gesztely, Hernádkak, Berzék, Sajóhídvég, Sajólád, Sajópetri, Ónod, és Köröm településeken.

2000-ben a jelenlegi társulás tagönkormányzatai Hernádnémetivel kiegészülve közös erővel (pályázati forrásból) megvalósították a szennyvízcsatorna hálózatot, megépítették a szennyvíztisztító telepet.
A jelenleg megvalósítandó projekt műszaki tartalmának kiemelt elemei:
Az EU irányelvek előírásainak figyelembevételével a szennyvízelvezetési infrastruktúra fejlesztése és bővítése, illetve a környezetterhelés csökkentése érdekében a szükséges mértékű biológiai tisztítókapacitás (nitrifikáció és denitrifikáció) biztosítása.

Kiemelt feladat továbbá a meglévő agglomerációs szennyvízelvezető hálózat szagtalanítása. Újharangod településrészen épül: 62 db gravitációs házi bekötés tisztítónyílással, összesen 621 fm hosszban.
A meglévő gravitációs szennyvízcsatorna hálózaton rekonstrukciós munkák kerülnek elvégzésre.

A projekt megvalósításával jelentős környezetvédelmi célkitűzések teljesülnek: a szennyvízkezelés megfelel majd a 91/271/EEC irányelvnek, megszűnnek a talajt és a talajvizet egyaránt terhelő közvetlen és közvetett káros szennyező hatások, javulnak a felszíni vízfolyások ökoszisztémáinak életfeltételei, érvényesülnek az egészséges tiszta település, az emberi egészség védelme, az életminőség javulása célok.

A munkaterület február 19-én adták át a kivitelezőnek, a projekt ünnepélyes nyitórendezvényére pedig március 19-én kerülhetett sor.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!