Programajánló

Katarzis: igazán nőies nők – haj nélkül

2014-03-29 20:21

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE katarzis_kiallitas_140329ml_24.jpg

A nőt nem a derékmérete, a combhossza vagy épp a haja határozza meg, hanem a belső lénye, kisugárzása. Ezt a gondolatot képviseli, vagy még inkább bizonyítja az Ifiházban szombaton megnyíl különleges kiállítás, amelynek fotóin olyan gyönyörű nők láthatók, akik egy betegség miatt haj nélkül élik az életüket.

Ha új életszakaszhoz ér a nő, frizurát vált, ha kedve tartja, akkor hajszínt, hogy a világ felé is közvetítse, ő milyennek érzi magát: rózsaszín-nőcis vagy éppen platinahideg szőkének, dögös vörösnek, karakteres feketének, extravagáns lilának… A férfiak sem mind tudják könnyen elfogadni, ha kopaszodni kezdenek – mit tehet akkor egy nő, aki betegség miatt elveszíti haját? Küzd önmagával, a sajnálkozókkal, paróka, kendő alá rejti tar fejét. Vagy kiáll a kamera elé, hogy megmutassa különleges szépségét.Nyolc, a foltos hajhullás nevű betegségben szenvedő nő ez utóbbi utat (is) választotta. A mindennapokban általában ők is eltakarják fejüket. De a végére értek az önelfogadás útjának, és haj nélkül álltak modellt, hogy mindenki láthassa, a nőiesség nem haj függvénye. Ezek a képek láthatók a kaTARzis kiállításon.

A fotók Verbőci Patrícia fotós, Ugrai Judit sminkes-grafikus és Tartóczki Éva stílustanácsadó segítségével az 50-es évek, a nőiesség netovábbjának számító plakátstílusában, az úgynevezett pin-up stílus alapkoncepciójában készültek – kopaszon. Mert a nem mindennapiban is jelen van a szépség, a harmónia, a lágyság, az érték – a nő.

katarzis_kiallitas_140329ml_3.jpg

A kaTARzis – 8 nő, 8 élet haj nélkül című kiállítást Drahos Zsuzsa főszervező és Verbőci Patrícia fotós nyitotta meg, és április 25-éig látható az Ifiházban.

Cs. M.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-08-12 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!