MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.

Jobb az idő, kevesebbet kell fűteni

2014-03-26 09:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE homennyiseg_mero_130516ml_12.jpg

Melegszik az idő, és ezzel együtt hűlnek a radiátorok a miskolci lakásokban is. A fűtési idény május 15-ig tart, de vélhetően addig nem marad a szolgáltatás, mert nem lesz rá szükség.

Bevett gyakorlat már évek óta, hogy az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével a meteorológiai adatokra is figyelnek a MIHŐ Kft. szakemberei, hiszen a műszaki lehetőségek adottak arra, hogy takarékosan fűtsenek, tudtuk meg Nyíri Lászlótól, a MIHŐ Kft. ügyvezető igazgatójától.

Ebben a tavaszias időszakban, napközben, ahogy emelkedik a külső hőmérséklet – akár 20 Celsius fok fölé is – a hőközponti automatika leszabályozza a radiátorokban keringő fűtővíz hőmérsékletét. Ez azt jelenti, hogy a déli órákban akár az is előfordulhat, hogy rövid ideig nem kell fűteni, de ahogy a külső hőmérséklet kezd visszahűlni, a fűtés újra beindul, egyre melegebbek lesznek a radiátorok.

A fenti hőközponti szabályozáson kívül, a MIHŐ Kft. alkalmazza még az ún. szakaszos fűtést is, aminek a korábbi években a lakosság részéről nagyon pozitív volt a visszajelzése.
Ez azt jelenti, hogy a MIHŐ Kft. folyamatosan figyeli a meteorológia előrejelzését, és amennyiben nagyon magas a várható külső hőmérséklet, úgy a reggeli órákban leállítja a fűtést, estefelé pedig, amikor gyorsan hűl a levegő, ismét bekapcsolja.
Ezzel a fentieken túl, további energiacsökkentést ér el a MIHŐ Kft. a lakosság számára.

miho_hokozpont_140107ml_03.jpg

Ha a fentiektől eltérően szeretnének fűteni a társasházak, akkor erre is van persze lehetőség, ez esetben a fűtési megbízottak írásban fordulhatnak a MIHŐ-höz. A jogszabály szerint a fűtési idény május 15-ig tart, ez persze nem jelenti azt, hogy addig fog szolgáltatni a cég – emelte ki Nyíri László. A jelenlegi időjárási előrejelzések és az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy feltételezik, hogy április második felében már nem lesz szükség a fűtésre.

A fűtési idény a jelenlegi jogszabályok szerint tehát szeptember 15-től május 15-ig tart. Ezen időszakban a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodások szerint akkor fűt, amikor a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok, vagy egy napon át 10 Celsius fok alatt marad. A társasházak természetesen a megállapodásokat módosíthatják, és igényeiknek megfelelően kérhetik a fűtésszolgáltatást.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-27 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!