Közélet

A Gyermekvárosban is köszöntötték a tavaszt

2014-03-21 17:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tavaszkoszonto_140321_ja_7.jpg

A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézete és a Csatárlánc önkéntes csoport ebben az évben is megrendezte „Tavaszköszöntő” programját a Gyermekváros 50 gyermeke számára pénteken. A fiatalok kreatív asztalokon mutathatták meg tehetségüket, vagy éppen ismerkedhettek meg új tevékenységekkel. A bátrabbak pedig sáskákat is „sétáltathattak”.Mint az esemény alkalmával Karlowits-Juhász Orchidea tanársegéd elmondta, a Csatárlánc 2010., a nagy borsodi árvizek óta szervez önkéntes tevékenységeket. A Gyermekvárosba is már évek óta járnak, elsősorban kreatív foglalkozásokat szerveznek. A pénteki eseménynek az a különlegessége – tette hozzá –, hogy ezúttal a Csatárlánc önkéntesei mellett iskolai közösségi szolgálatos diákok tartották meg a foglalkozásokat, akik a Földes Ferenc Gimnáziumból és a Ferenczi Sándor Szakközépiskolából érkeztek. A tanársegéd szólt arról is, hogy Miskolcnak van egy nyertes, „Szakmai hálózatépítés, szemléletformálás, tapasztalati tanulás a minőségi közösségi szolgálatért Miskolcon” címet viselő TÁMOP-pályázata is, melynek keretében miskolci iskolákat segítenek abban, hogy még professzionálisabban próbálják megszervezni az iskolai közösségi szolgálatot.

tavaszkoszonto_140321_ja_2.jpg

Mint Karlowits-Juhász Orchidea ismertette, a péntek délutáni program során párhuzamosan működő kreatív asztaloknál játszhattak, tevékenykedhettek a gyerekek. Volt ugyanakkor szalvétatechnikázás, kavicsfestés, arcfestés, nyomdakészítés, nyakláncfűzés, de játszhattak a gyerekek stratégiai táblajátékokat, sőt a bátrabbak akár bengáli botsáskákat is sétáltathattak.

tavaszkoszonto_140321_ja_11.jpg

Szikora Ferenc közéjük tartozott. A fiatal – miközben a kezén egyensúlyozta az egyik sáskát – elmondta, nagyon szeret rajzolni, ezért a kreatív asztalok közül oda ment elsőként, ahol ezt meg is mutathatta. Hozzátette, szereti a rajz tantárgyat is.

K. I.
fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-28 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!