Egyetemváros

Egyetemi kinevezések

2014-03-05 15:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE egyetemikinevezes_140305.jpg

A Miskolci Egyetemen 2005-ben kezdte meg működését a Bosch cégcsoport nevével fémjelzett Mechatronika tanszék, amelyen belül a cég támogatásával egy korszerű mechatronikai laboratóriumot alakítottak ki. A felsőoktatási intézményekkel egyre erősödő kapcsolatot jelzi, hogy februárban a miskolci Bosch gyárak két vezetője is rangos kinevezést kapott a város egyetemén.

Uwe Mang, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatója Címzetes Egyetemi Tanár, Kakuk József, a Robert Bosch Power Tool Kft. fejlesztési osztályvezetője pedig Címzetes Egyetemi Docens lett a Miskolci Egyetemen.
Uwe Mang 2011 óta oktat a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán a Tervezés és gyártás eszközei című tantárgy vendégelőadójaként, de ezzel párhuzamosan a tehetséggondozásban is kiemelkedő szerepet vállal; ezt ismerte most el a Miskolci Egyetem Szenátusa.
– A kinevezés óriási megtiszteltetés a számomra, és egyben kötelezettséget is jelent arra vonatkozóan, hogy a jövőben is szoros együttműködésre törekedjek a Miskolci Egyetem tanáraival és hallgatóival. Vállalatunk számára nagyon fontos a Miskolci Egyetem, mivel a jövőben munkatársként számítunk az itt diplomázó jól képzett mérnökökre és közgazdászokra – nyilatkozta Uwe Mang.

Kakuk József 2007 óta oktatja a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Robert Bosch Mechatronika tanszékén a Tervezés és gyártás eszközei tantárgyat, heti két alkalommal. Ezért, és a hallgatók szakmai konzultációjában végzett áldozatos munkájáért adományozta az egyetem a Címzetes Egyetemi Docens címet.
– Oktatói munkámban az motivál, hogy sok olyan ismeretet, módszert és eszközt tudok az egyetemi hallgatókkal megismertetni, amelyet később a munkahelyükön is hasznosítani tudnak. A kinevezés számomra az eltelt évek alatt végzett oktatói munkám elismerése, az egyetem pozitív megerősítése abban, hogy az általam végzett oktatásra valóban szükség van – mondta Kakuk József.

A Bosch csoport évek óta kiemelt figyelmet fordít a magyarországi mérnökképzésre: nemcsak anyagi támogatást nyújt, hanem innovatív módon be is kapcsolódik abba. A cég ösztöndíjakat biztosít a legjobb hallgatóknak, több egyetemen támogat tanszékeket, tanlabort, hallgatói gyakornoki programokat szervez, és különböző versenyekkel, ötletbörzékkel – például konstrukciós versenyek, Mérnökök játszótere, vagy az idén május 10-én megrendezésre kerülő Hungaroring napon – támogatja és inspirálja a jövő mérnökeit.

minap.hu
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!