Egyetemváros

Bűnmegelőzésből jeles – certifikációkat adtak át

2014-02-27 09:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tanusitvany_atadas_140226ml_13.jpg

Bűnmegelőzési szabadegyetem előadássorozat indult még 2013 novemberében „Biztonság és fenyegetettség” címmel az iparbiztonság, a szervezett bűnözés és a terrorfenyegetettség témakörében. Az előadások lezárultával több mint 50-en sikeresen teljesítették a kurzust. Ők szerdán Torma András rektortól és Mecser Tamás rendőrezredestől vehették át certifikációjukat.

Mint a minap.hu is beszámolt róla, novemberben bűnmegelőzési előadássorozat indult „Biztonság és fenyegetettség” címmel a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja, a megyei rendőr-főkapitányság és a megyei bűnmegelőzési alapítvány közös szervezésében. Az idei szabadegyetem neves előadói az iparbiztonság, a szervezett bűnözés és a terrorfenyegetettség témakörét járták körül a sorozat állomásain. Az érdeklődők decemberig négy előadáson vehettek részt, ahol a szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogyan kerülhető el az áldozattá válás.

tanusitvany_atadas_140226ml_15.jpg

Egyperces néma főhajtással kezdődött a szerdai tanúsítványátadó ceremónia, melynek résztvevői a nemrégiben elhunyt Sárközi László nyugalmazott egyetemi docensre, a Felnőttképzési Regionális Központ volt igazgatójára emlékeztek. Kelemen Katalin, az előadássorozatnak helyet adó Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központ igazgatója a megemlékezést követően elmondta, a Bűnmegelőzési Szabadegyetem 2004-ben indult, idén tehát tízéves jubileumot ünnepelhetnek.Torma András
, a Miskolci Egyetem rektora kiemelte, a felsőoktatási intézmény számára nemcsak annak van jelentősége, hogy fiatalokat képezzen, hanem hivatásának tekinti a nyitást is a társadalom más csoportjai – így a már dolgozó, vagy éppen a nyugdíjas korosztályba tartozók – felé is. A rektor hangot adott annak a véleményének, hogy egy állam „értékmérője” lehet az is, hogy polgárai mennyire érzik magukat biztonságban. Kiemelte, a bűnmegelőzés talán még fontosabb is, mint a bűn üldözése – az előadássorozat résztvevői előbbibe nyerhettek bepillantást.

tanusitvany_atadas_140226ml_07.jpg

Mecser Tamás rendőrezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes elmondta, az előadássorozat célja az ismeretátadás és a gondolatébresztés volt. Gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkező szakembereket hívtak meg az előadásokra, és bízik benne, hogy a megszerzett ismereteket fel tudják majd használni a hallgatók.

A Bűnmegelőzési Szabadegyetemnek ezúttal 90 résztvevője volt, közülük 53-an legalább három alkalommal megjelentek, és a záró tesztlapot is sikeresen kitöltötték, így szerdán átvehették a certifikációjukat Torma Andrástól és Mecser Tamástól.

K. I.
Fotó: M. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!