Pályázatok

Megvalósult a vízvédelmi rendszerek fejlesztése Hernádnémetiben

2014-02-25 21:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hernádnémeti Község Önkormányzata 53.250.406 Forint uniós támogatást nyert az ÉMOP-2011-3.2.1/D pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A vízvédelmi rendszerek fejlesztése valósulhatott meg ezáltal. A vízelvezető hálózat minden keresztszelvényében olyan mederszelvény került kialakításra, amely a szelvényhez tartozó vízgyűjtőterületen keletkező és mederbe folyó víz fogadását és biztonságos elvezetését biztosítani tudja.

2011-ben Hernádnémeti Község Önkormányzata uniós támogatásra pályázott, a mely elnyerésével megoldásra került az évek óta fennálló belvíz elöntési problémák elkerülése. A korábbi években a rendkívüli nagy csapadék miatt kialakult árvíz és belvíz hatalmas károkat okozott a középületekben, lakásokban, utakban, ezért ez kiemelkedően fontos fejlesztésnek minősült a településen. A fejlesztés 95%-os támogatási intenzitással,
5% önrész biztosításával került megvalósításra.

A rekonstrukció által a vízelvezető hálózat minden keresztszelvényében olyan mederszelvény került kialakításra, amely a szelvényhez tartozó vízgyűjtőterületen keletkező és mederbe folyó víz fogadását és biztonságos elvezetését biztosítja.

2013. július elején átadásra került a kivitelezőnek az építési terület. Az időközben fellépő lakossági és megbízói igények figyelembe vételével módosításra került a terv. A nyílt csatornát helyenként fedetté kellett tenni annak érdekében, hogy a termőföldek megközelíthetőek legyenek, valamint az átemelő akna villamos energia ellátását úgy kellett módosítani, hogy az energiaátvitel dízel üzemű mobil áramfejlesztőről történhessen. Az áttervezés után megvalósult a módosult műszaki tartalom, így
2014. január 31-én meg történt a műszaki átadás. A teljes projekt február végéig lezárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-10-03 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!