Közélet

Miskolcon elkészült Magyarország legnagyobb kocsonyája

2014-02-21 18:06

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonyafarsang_rekord_140221_ja_090.jpg

Hazánk legnagyobb kocsonyáját kezdték el készíteni még csütörtökön délután a Szinva teraszon. Az üst alatt fellobbanó láng jelezte: elkezdődött a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang. A több mint 700 adag kocsonya péntek délutánra elkészült. A város vezetője felvágta, s a miskolciak megkóstolhatták a fesztivál második napján Miskolc kocsonyáját.

12 sertésfej, 90 kilogramm köröm, 20 kiló bőr, 5 kiló fokhagyma, 10 kiló vöröshagyma, szemes bors, só és egy kis hegyes erős paprika – ezekből áll össze Miskolc kocsonyája, ami Magyarország legnagyobb kocsonyája is egyben.

kocsonyafarsang_rekord_140221_ja_123.jpg

Több mint 700 adag ízletes adagot osztottak szét a város vezetői pénteken, a Szinva teraszon. Hazánk legnagyobb kocsonyáját Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Kiss Gábor alpolgármester vágta fel, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pedig segített a tálalásban, hogy első körben a nyereménykuponnal rendelkezők, majd a várakozók is zökkenőmentesen hozzájussanak a téli ételhez.

A kiemelkedő pillanatra sokan kíváncsiak voltak. A terasz megtelt, de megérkezett Pfliegler Péter alpolgármester és Demeter Ervin kormánymegbízott is többek között.

kocsonyafarsang_rekord_140221_ja_158.jpg

Szabolcsné Tünde Regina kislányával állt sorban, nekik volt nyereménykuponjuk, így az elsők között ízlelhették meg a város kocsonyáját. Mint mondták, nagyon finom, ízletes.
– Nálunk, otthon nagyapa szokta csinálni a kocsonyát. Nagyon szeretjük. Ez keményebb kicsit, mint a miénk, és mi sokkal fűszeresebbre szoktuk csinálni, de ez is nagyon finom. Lágy és zamatos – fejtették ki az első falat után.Kriza Ákos örömét fejezte ki, hogy már az első nap nagyon sokan kilátogattak a Kocsonyafarsangra. Mint mondta, már most is sokan látogatják a programokat, a miskolciak kíváncsiak voltak a város kocsonyájára, s este minden bizonnyal még többen érkeznek, hiszen a koncertek sora is elkezdődik újra. A városvezető természetesen szintén evett Magyarország legnagyobb kocsonyájából. Elárulta, ő nem szokott kocsonyát csinálni, inkább a sütés-főzést preferálja, de a szakemberek igazán kiváló, kellemes ízű kocsonyát készítettek Miskolcnak.

kocsonyafarsang_rekord_140221_ja_183.jpg

– A Kocsonyafarsang programjában számos helyi előadó lép fel, és városi intézmények produkciói is gazdagítják a programot. Úgy gondoltuk, őket mindenképp megvendégeljük. Meghívtuk a miskolci intézményeket – óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket is. A facebook-játékunkon pedig bárki regisztrálhatta magát. Így állt össze azok köre, akik megkóstolhatják a rekorder miskolci kocsonyát – beszélt korábban a részletekről Kiss Gábor alpolgármester.

Az óriáskocsonya mindenki ízlésvilágát tökéletesen kielégítette, ez pedig köszönhető elsősorban Zsóka Rolandnak, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ élelmezési igazgatójának, aki felügyelte a főzési folyamatot.

Kiss J.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!