Szociális

Állatkertbe mennek az adományból a Tüskevár gyerekei

2014-02-21 17:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lions_adomany_140221_fkcs_9.jpg

Negyedmillió forintot adományozott a BOKIK és a Miskolci Lions Clubok elnöke a Tüskevár óvodának. Az összeg a két szervezet közös jótékonysági bálján gyűlt össze, amit a fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozó intézmény számára ajánlottak fel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Miskolci Lions Clubokkal múlt szombaton szervezett közös, farsangi jótékonysági bált a Zenepalotában. A Tüskevár óvodának átadott 250 ezer forint a tombola bevétele volt.

– A kamara eddig és a jövőben is nagyon fontosnak tartja, hogy a szigorúan vett üzleti szempontok mellett próbáljon segítséget nyújtani a rászorulóknak – mondta az adomány átadásakor Bihall Tamás, a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

lions_adomany_140221_fkcs_2.jpg

Barkóczi István, az Első Miskolci Lions Klub elnöke pedig azt hangsúlyozta, a gyerekek segítése a Lions mozgalom egyik alapcélja.
– Évek óta itt vagyunk az óva nagyobb ünnepien, és korábban is gyűjtöttünk adományokat a számukra. Legutóbbi adományunkból egy biciklipálya épül az óvoda udvarán – mondta arról, hogy nem újkeletű a kapcsolatuk a Tüskevárral.

A Tüskevár Óvodába több mint 50 fogyatékkal élő gyerek jár. A pénzből az óvoda vezetői a nyíregyházi állatkertbe szeretnék elvinni a gyerekeket.

– Már hagyománynak mondható, hogy ha tudjuk, elvisszük a gyerekeket egy-egy nagyobb kirándulásra Nyíregyházára, a Hortobágyra vagy Budapestre. Az állatok mindig érdekelik a gyerekeket, ezért úgy gondolom, hogy ez nagy élmény lesz a gyerekeknek. Étterembe is szeretnénk elvinni őket, hiszen oda ritkán jutnak el a mi gyerekeink – mondta Boryné Rhúz Anna, a Tüskevár Óvoda és Általános Iskola Gagarin úti tagozatának veztője.

minap.hu
Fotó: F. K. Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-09-26 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!