Videós hírek

Indítsuk el Pál Dénest a Szép új világ felé!

2014-02-21 13:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE palldeness.jpg

Ma este vége lesz A Dal-nak: a közszolgálati televízió műsorának döntőjét láthatja ma este a közönség. A legjobb nyolc dal és előadója ezúttal újra megmérettetheti magát, a győztes pedig utazhat Koppenhágába, az Eurovíziós Dalfesztiválra. A miskolci Pál Dénes ezúttal Brave New World (Szép új világ) című dalával szállt a zenei ringbe – a szakmai zsűri mellett pedig csak rajtunk, a közönségen múlik, ő képviseli-e hazánkat májusban, Dániában!

Harmincnyolc pont – ennyivel értékelte az elő- és a középdöntőben is a szakmai zsűri Pál Dénes produkcióját A Dalban. A nemzeti válogatón Kovács Kati Liszt Ferenc-díjas előadóművész, Rúzsa Magdi, a 2007-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai résztvevője, Rákay Philip, a Magyar Televízió vezérigazgató-helyettese és Csiszár Jenő televíziós-rádiós személyiség szakértői véleményét már több alkalommal meghallgathatta a közönség. Ezúttal a legjobb nyolcról, utoljára osztják meg gondolataikat, majd kiválasztják a legjobb négyest, s attól kezdve csak a közönségen múlik, ki utazik Dániába, az Eurovíziós Dalversenyre, hogy Magyarországot képviselje.

Pál Dénes ezúttal egyedül, bár mégsem magányosan szállt versenybe.Mint korábban portálunknak nyilatkozta, biztonságot ad számára, ha van egy duettpartnere, de egymásra is nagyon figyelni kell akkor, hogy az előadás olyan legyen, amilyennek megálmodták. Kiemelte, azért ezúttal sem egyedül állt színpadra, hiszen remek vokalisták segítik őt.

A háttérénekesek mellett extrává teszi a produkciót az is, hogy Dénes jelelve is „énekel” – ennek a hirtelen támadt ötletnek, mint mondta, komoly üzenete van.

– A refrén két sorát fordítottuk le jelnyelvre, egy jelnyelvi tolmács segítségével. Sok olyan emberrel találkoztam, akik vagy születésüktől, vagy éppen betegség vagy baleset miatt csak jelelve tudnak kommunikálni. Azt szeretném, ha ők is megértenék a dal üzenetét. Hirtelen jött ötlet volt az elején ez, de nagyon örülök neki, hogy így alakult. A jelnyelvi tolmáccsal jó kapcsolatunk lett, és kíváncsi is vagyok még néhány dologra, így szerintem a jelnyelvi ismereteim bővülni fognak – fejtette ki korábban kérdésünkre.

Dénes tökéletesen tisztában van azzal, mi a verseny tétje, de sosem latolgat esélyeket. Mindig hangsúlyozza, hogy az előadásra, a következő feladatra koncentrál. Arra, hogy a Brave New World a legtökéletesebben szólaljon meg szombat este.
Minden énekes megfogadott valamit, ha a döntőbe kerül. Dénes ezúttal sem hazudtolta meg magát. Fogadalma saját félelme legyőzésére irányult. A miskolci fiú azt fogadta meg, hogy téli extrémsportra adja a fejét. Bekerült a döntőbe, fogadalmát pedig igazi úriemberhez méltón, be is tartja. Íme:– Nagyon jól érzem most magam. Egyszer a zsűri tartott érdemesnek a továbbjutásra, majd a közönség szavazott nekem bizalmat. Mindez jó biztosíték, és ad okot az örömre, hiszen a döntőben a zsűri a legjobb négyről dönt, a közönség pedig kiválasztja a végső győztest – mondta a máig szerény, diósgyőri fiatalember.

Magyarország hangja elárulta, hogy a döntő műsorát az fogja kezdeni, aki az akusztikus versenyen nyert, így azzal az előadással is sokat foglalkoztak a héten. Az akusztikus dal szavazását Dénes sokáig vezette. Természetesen, senkit sem lebecsülve nekünk ez az akusztikus dal tetszik a legjobban.A vetélkedést a MuzikFabrik nyerte meg, így ők adják elő dalukat a műsor nyitányaként, akusztikus változatban.
Szombat este nyilván mindenki a legjobb formáját próbálja majd hozni, hiszen a tét most már a győzelem, a dániai utazás. A tökéletes előadás azonban nem jelent biztos sikert: zsűri mellett a legnagyobb feladat a közönségre hárul, hiszen a magyarok, a miskolciak döntenek arról, hogy ki utazik a nemzetközi dalversenyre!

Kiss J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-28 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!