Közélet

Fergeteges koncertek, már az első napon is

2014-02-20 21:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonya_csutortok_140220ml_55.jpg

PASO, Charlie, Homonyik Sándor, Kisavas, Kowalsky meg a Vega, Balázs Fecó – miután a nyitófelvonulással és a 700 adagos kocsonya üstbe helyezésével hivatalosan is kezdetét vette a tél legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang, a zenekarok is a húrok közé csaptak csütörtökön. Már az első nap is igazi sztárokat hozott a miskolci színpadokra.

Mint a minap.hu is beszámolt róla, miskolciak százai, sőt ezrei nézték végig és kísérték a Kocsonyafarsang nyitófelvonulását, ami a Centrumtól a Szinva teraszig vezette a téli ínyencségekre és szórakozásra éhes közönséget. Ott aztán fellobbant a rekordkocsonya üstje alatt a láng, és ezzel csütörtökön kezdetét vette a tél legnagyobb gasztronómiai fesztiválja, a vasárnap estig tartó Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang. A városháza Dísztermében aztán a város és intézményeinek vezetői, a gazdasági élet képviselői és számos vendég jelenlétében ünnepélyes keretek között, hivatalosan is megnyitották a Kocsonyafarsang négynapos rendezvénysorozatát.

Még a délután folyamán fellépett a Perecesi Bányász Fúvószenekar és a Bányász Nyugdíjas Tánccsoport a színház előtti Pódium színpadon, a Helynekemben pedig megnyitották Kosztrub Szabolcs kiállítását. Látványos programnak ígérkezett az interaktív fényfestés a ScreenvizArt-tal a Szinva teraszon.A kulturális programok mellett megkezdődött a koncertek sora is, négy színpadon. Olyan előadók, mint a Vaultage, a Muriel, vagy éppen a Foolberry is színesítették a délutáni, kora esti Kocsonyafarsang-programot, majd a BMV lépett az Erzsébet téri Miskolc színpadra.

kocsonya_csutortok_140220ml_50.jpg

Este fél 7-kor aztán megérkezett a Pannonia Allstars Ska Orchestra is. A pörgős, energikus élő koncertjeiről ismert, 11 tagú zenekar fellépett már a Sziget fesztivál Nagyszínpadán is. A jelentős hazai zenei fesztiválok kihagyhatatlan kedvenceit külföldön a ska zene magyar nagyköveteként ismerik. Hírnevükhöz méltón ezúttal is nagyszerű koncertet adtak miskolci közönségüknek.

kocsonya_csutortok_140220ml_62.jpg

Húsz éve kezdett szólókarrierbe, régóta színesíti már tehát dalaival a magyar zenei életet Charlie, de talán nem túlzás azt állítani, hogy a fiatalabb korosztály körében is őrzi népszerűségét. A Liszt-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes rekedt hangú előadóművész első szólóalbuma Charlie címmel 1994-ben került a boltokba. Slágereit azóta is előszeretettel játsszák a rádiók, fellépésein a közönség gyakran vele együtt énekli a jól ismert sorokat. Nem volt ez másként a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangon sem.

Homonyik Sándort szintén nem kellett bemutatni a miskolci közönségnek, Álmodj királylány című slágere örökké él az emberekben. A Kisavas legújabb albumát hozta a kocsonyafarsangra. Az együttes, a tavalyelőtti stúdióba vonulás előtt személyi változásokon esett át, de a munka nem állt meg, s január 1-én debütált a Szívrulett, s a legújabb klip is látható már egy ideje.

kocsonya_csutortok_140220ml_66.jpg

A csütörtöki koncerfolyam előbb a Kowalsky meg a Vegával, majd Balázs Fecóval folytatódott, végül DJ Bordee after partyjával zárult a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang. Nincs azonban megállás, holnap újabb fellépők, műsorok és kulturális, gasztronómiai programok várják az érdeklődőket a tél legnagyobb gasztronómiai fesztiválján.

minap.hu
fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!