Közélet

Több mint 700 adag kocsonya – a miskolciaknak

2014-02-20 18:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonyafozes_140220_ja_1.jpg

Valószínűleg Guinness-rekord lesz az a több mint 700 adagos kocsonya, amit csütörtök délután kezdtek főzni a Szinva teraszon, és amire pénteken délután látják vendégül a meghívott miskolciakat. Nem véletlen hát, hogy az üst alatti láng megnyitásával vette kezdetét hivatalosan a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang.

A több mint 700 adagos kocsonyához hasonló még nem készült sehol a világon, elkészítésének elsődleges célja mégsem maga a regisztrált rekord beállítása – hanem az attrakció. És az, hogy így sok miskolcit vendégül láthatnak a Kocsonyafarsangon.

– Fontos, hogy jól szórakozzon a Miskolci Kocsonyafarsang közönsége, és úgy gondoltuk, ehhez a koncertek és a finomságok mellett érdekességeket is kell kínálnunk. Legyen a kocsonya is a miskolciaké, ahogy az egész rendezvény – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Kiss Gábor alpolgármester.

A kocsonyát csütörtök délután kezdték főzni a Szinva teraszon, 6-10 órán át az üstben a helye, azután kiszedik, és hagyják dermedni, hogy pénteken felvághassák, és vendégül láthassanak 700 miskolcit.

– A Kocsonyafarsang programjában számos helyi előadó lép fel, és városi intézmények produkciói is gazdagítják a programot. Úgy gondoltuk, őket mindenképp megvendégeljük. Meghívtuk a miskolci intézményeket – óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket is. A facebook-játékunkon pedig bárki regisztrálhatta magát. Így állt össze azok köre, akik megkóstolhatják a remélhetően rekorder miskolci kocsonyát – beszélt a részletekről Kiss Gábor.

kocsonyafozes_140220_ja_3.jpg

Hogy mi az óriáskocsonya receptje, azt Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ élelmezési igazgatója mondta el.
– Egészen pontosan 728 adag kocsonyát fogunk tálalni. Sertéskocsonyát készítünk a központ és a Szentpáli középiskola szakembereinek, illetve tanulóinak közreműködésével. A recept pedig egyszerű: 12 sertésfej, 90 kilogramm köröm, 20 kiló bőr, 5 kiló fokhagyma, 10 kiló vöröshagyma, szemes bors, só és egy kis hegyes erős paprika kerül bele – ismertette.

A kocsonya ízéről 4 órától lehet véleményt alkotni, de méretéről már hamarabb is, hiszen ott a helyszínen, a Szinva teraszon dermed meg a miskolci téli csemege.

minap.hu
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!