Közélet
Több mint 700 adag kocsonya – a miskolciaknak
2014-02-20 18:43
Valószínűleg Guinness-rekord lesz az a több mint 700 adagos kocsonya, amit csütörtök délután kezdtek főzni a Szinva teraszon, és amire pénteken délután látják vendégül a meghívott miskolciakat. Nem véletlen hát, hogy az üst alatti láng megnyitásával vette kezdetét hivatalosan a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang.
A több mint 700 adagos kocsonyához hasonló még nem készült sehol a világon, elkészítésének elsődleges célja mégsem maga a regisztrált rekord beállítása – hanem az attrakció. És az, hogy így sok miskolcit vendégül láthatnak a Kocsonyafarsangon.– Fontos, hogy jól szórakozzon a Miskolci Kocsonyafarsang közönsége, és úgy gondoltuk, ehhez a koncertek és a finomságok mellett érdekességeket is kell kínálnunk. Legyen a kocsonya is a miskolciaké, ahogy az egész rendezvény – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Kiss Gábor alpolgármester.
A kocsonyát csütörtök délután kezdték főzni a Szinva teraszon, 6-10 órán át az üstben a helye, azután kiszedik, és hagyják dermedni, hogy pénteken felvághassák, és vendégül láthassanak 700 miskolcit.
– A Kocsonyafarsang programjában számos helyi előadó lép fel, és városi intézmények produkciói is gazdagítják a programot. Úgy gondoltuk, őket mindenképp megvendégeljük. Meghívtuk a miskolci intézményeket – óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket is. A facebook-játékunkon pedig bárki regisztrálhatta magát. Így állt össze azok köre, akik megkóstolhatják a remélhetően rekorder miskolci kocsonyát – beszélt a részletekről Kiss Gábor.
Hogy mi az óriáskocsonya receptje, azt Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ élelmezési igazgatója mondta el.
– Egészen pontosan 728 adag kocsonyát fogunk tálalni. Sertéskocsonyát készítünk a központ és a Szentpáli középiskola szakembereinek, illetve tanulóinak közreműködésével. A recept pedig egyszerű: 12 sertésfej, 90 kilogramm köröm, 20 kiló bőr, 5 kiló fokhagyma, 10 kiló vöröshagyma, szemes bors, só és egy kis hegyes erős paprika kerül bele – ismertette.
A kocsonya ízéről 4 órától lehet véleményt alkotni, de méretéről már hamarabb is, hiszen ott a helyszínen, a Szinva teraszon dermed meg a miskolci téli csemege.
minap.hu
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.
Miskolc TV mai műsora
2024-04-24 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!
Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.
Legyél te az első hozzászóló.