Kultúra

Több mint 500 frissdiplomás

2014-02-13 12:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE diplomaosztas_140213_fkcs_27.jpg

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Miskolci Egyetemen, szerdán és csütörtökön. A két napon több mint 500 hallgató vehette át diplomáját.A hagyományoknak megfelelően az egyetemi karok zászlói alatt, nyilvános ünnepi szenátusi ülésen vehették át diplomájukat a Miskolci Egyetem végzős hallgatói. Február 12-én, szerdán az Állam- és Jogtudományi, a Gazdaságtudományi, a Bölcsészettudományi és az Egészségügyi Kar végzős hallgatói, míg másnap a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi, valamint a Gépészmérnöki és Informatika Kar végzősei kaptak oklevelet.

diplomaosztas_140213_fkcs_8.jpg

Torma András rektor ünnepi beszédében felelevenítette az egyetemi élet szépségeit, majd útjukra bocsátotta a végzősöket.
– Az élmények, tapasztalatok és értékek, amelyekkel emberileg gazdagabbá váltak egyetemünkön, éppen olyan fontosak, mint a szakmai tudás – emelte ki.

A két napon több mint 500 diák vehette át diplomáját. Közülük sokan bíznak abban, hogy később is maradhatnak Miskolcon, vagy a város környékén, és többeknek már sikerült is elhelyezkedni.
– A várost, ezt a térséget erősítik szaktudásukkal. Ezért nagyon fontos és örömteli a város számára is, hogy az itt végzettek, szerezzenek műszaki vagy bölcsésztudást, már nem kell, hogy messzire menjenek, vagy külföldön keressenek munkát, hiszen legtöbbjük itt talál állást – mondta ezzel kapcsolatban Pfliegler Péter alpolgármester.

diplomaosztas_140213_fkcs_12.jpg

Az ünnepi ülésen címzetes egyetemi tanári, illetve docensi címeket, habilitációs és Ph.D. okleveleket,  kari kitüntetések is átadtak.

minap.hu
fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-07-23 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!