Közélet

Megzavarták a közgyűlést az MSZP-frakció tagjai

2014-02-13 10:47

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozgyules_140213ml_13.jpg

A csütörtöki képviselő-testületi ülés kezdetén a polgármesteri expozét megzavarták a szocialista frakció tagjai, ami miatt egy időre felfüggesztették az ülést. A történtekre a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója - "Az MSZP Miskolc ellen"  címmel - közleményben reagált, melyben úgy fogalmaznak: "a jelenlevő MSZP-s önkormányzati képviselők botrányos, már-már alpári viselkedésükkel akadályozták meg a közgyűlési munkát, Miskolc szempontjából nagy fontosságú ügyek tárgyalását akarták ellehetetleníteni".

A február 13-ai közgyűlés napirendi pontjainak tárgyalása előtt Kriza Ákos polgármester expozéjában arról szólt, mandátuma utolsó évét kezdi meg a 2010-ben megválasztott képviselő-testület, így ez jó alkalom arra, hogy az elvégzett munkáról számot adjon, amely polgármesterként kötelessége is.

Amikor beszédében a közbiztonság kérdéséhez ért, arról szólt, vannak szép eredmények, de természetesen dolgozni kell tovább, újabb erőforrásokat kell a közrend, közbiztonság fenntartására fordítani. A polgármester expozéját ezen a ponton megzavarták a szocialista frakció tagjai, akik a pódium elé álltak különböző feliratokkal és a beszédet is igyekeztek megzavarni, elnyomni.

A közgyűlés megzavarása miatt a polgármester határozatlan idejű szünetet rendelt el.

xx xx xx

A történtekre a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója "Az MSZP Miskolc ellen" címmel, közleményben reagált.

Mint írják: "Miskolc Megyei Jogú Város soron következő, 2014. februári közgyűlésének kezdetén, a jelenlevő MSZP önkormányzati képviselők botrányos, már-már alpári viselkedésükkel akadályozták meg a közgyűlési munkát. Olyan, Miskolc szempontjából nagy fontosságú ügyek tárgyalását akarták ellehetetleníteni, mint például a város Településfejlesztési koncepciójának megvitatása, vagy a DVTK stadion építéséért felelős Korlátolt Felelősségő Társaság megalapítása.

Ezért a magatartásért  és a lehetséges súlyos következményekért, a Magyar Szocialista Párt miskolci képviselőit terheli minden felelősség. Ezekért a tettekért az MSZP városházi képviselőinek kell elszámolniuk a miskolciakkal" - írja közleményében a miskolci közgyűlés Fidesz-KDNP képviselőcsoportja.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-21 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!